Mersin'deki yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu

Mersin'de bir apartman dairesinde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Apartman dairesi alev alev yanarak işe yaramaz hale geldi.&#

Mersin'de bir apartman dairesinde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Apartman dairesi alev alev yanarak işe yaramaz hale geldi.

Yanlarındaki 10 aylık torunları ile balkona çıkarak yanmaktan son anda kurtulan yaşlı çift ise itfaiye merdiveninin ulaşamaması nedeniyle yangın kontrol altına alındıktan sonra apartmandan çıkarıldı. Yangın sırasında itfaiyenin yetersiz kaldığını öne süren vatandaşlar tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre, olay Yenişehir İlçesi İnönü Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Hakan Apartmanında meydana geldi. Annesi Batman'da doktorluk yaptığı için 10 aylık torunları Güneş'in yanlarında kaldığı Mehmet ve Handan Erol çiftinin apartmanın 4. katında evlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gecenin geç saatlerindeki yangında alevler apartman dairesini sararken ortalık alevlerle aydınlandı.

Yangının apartmanın üst katlarına ve yan dairelere sıçramasından endişe eden vatandaşlar kendilerini dışarı attı.

Yeni uyanan bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonuna çıkarak korku dolu gözlerle olan biteni anlamaya çalıştı. Elektrikler TEDAŞ ekipleri tarafından trafonun kapısı kırılarak kesildi. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin sıktıkları su alevlere yetişemeyince bir müddet boş yere aktı. Daha sonra suyun apartmanın 4. katına ulaşması ile alevler kontrol altına alındı. Bu sırada 10 aylık yeğeni ile anne ve babalarının evlerinin balkonunda mahsur kaldığını öğrenen teyze göz yaşları ile kurtarılmayı bekledi.

Yapılan çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı. 10 aylık bebek ile yaşlı çift vatandaşların yardımı ile apartmandan çıkarıldı. Ambulanstaki bebeğe sarılan teyzesi göz yaşlarını tutamadı.

Teyzesi yangından kurtarılan bebeğini kızım diyerek bağrına bastı. Hastaneye kaldırılan bebek ile yaşlı çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar, bebeği dışarı çıkaran ve asker olduğu öğrenilen şahsı alkışlarken, itfaiye ekiplerine "Beceriksizler" diye tepki gösterdi.