İskenderun Deniz Ticaret Odası olimpik havuzun onarımını üstlendi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ödenek yetersizliği nedeniyle bakımı yapılamayan Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzu, İskenderun Deniz Ticaret Odası'nın katkıl

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ödenek yetersizliği nedeniyle bakımı yapılamayan Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzu, İskenderun Deniz Ticaret Odası'nın katkılarıyla sporseverlerin hizmetine açıldı.

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Antrenörü Murat Kaptanoğlu, "Kapalı yüzme havuzumuza başta ödeneksizlik olmak üzere, çeşitli sorun ve imkânsızlıklardan dolayı gereken değer ne yazık ki verilmiyordu. Bu yüzden özellikle soyunma odalarımız çok kötü bir görüntü içerisindeydi. Bitmeyen sorunlar nedeniyle İskenderun halkının ilgisini buraya çekemiyorduk. Takım bazında düşünüldüğünde ise su sporlarında gerekli başarılarda yakalanamıyordu. Çünkü sporcularımız gerekli antrenmanları yapabilecek ortamı bulamıyorlardı. 2002 yılından bu yana değişik dönemlerde kapalı kalan havuzumuzda Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları bizleri mutlu etti." dedi.

Kaptanoğlu, "30 bin TL'nin üzerinde harcama yapılarak soyunma odaları, tuvaletler, duş yerleri, havuzun iç kısmı ve buraya giden yol, kapı, pencere onarımı ile yüzme havuzumuzun çehresi değişti. Eksikliklerimizi gideren, önemli katkılar sağlayan Deniz Ticaret Odasına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ise sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, "Deniz Ticaret Odası ailesi olarak, parçası olduğumuz topluma, insanlara, ortak yaşam alanlarımıza karşı sorumluluklarımız olduğuna inanıyoruz. Spor faaliyetlerine verdiğimiz önem doğrultusunda, İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü'nün yönetiminde yer aldık ve yıllarca sorunlarla boğuşan havuzumuzu çağın gereklerine uygun hale getirdik." şeklinde konuştu.