Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor

Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ile 4, güney, iç ve doğu bölgelerde 6 ile 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Meteorol

Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ile 4, güney, iç ve doğu bölgelerde 6 ile 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları (Samsun ve Ordu), Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile Van'ın kuzey ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Az bulutlu ve açık 36 derece.

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33 derece.

İzmir: Az bulutlu ve açık 36 derece.

Antalya: Az bulutlu ve açık 35 derece.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32 derece.

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29 derece.

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41 derece.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile Van'ın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.