Denizli yeni hükümet konağı ile birlikte kent müzesine kavuşacak

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yeni Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, bazı kısımları yıkılacak olan Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi'nde in

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yeni Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, bazı kısımları yıkılacak olan Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Erkmen'e, Denizli İl Özel İdaresi İmar Müdürü Niyazi Dayanır ile yüklenici firma yetkilisi Ahmet Aldoğan bilgi verdi.

Yeni Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, yeşil alan ile birlikte vatandaşların sosyal ve sanatsal faaliyetlerini yapabilecekleri 24 saat canlı olarak tutulacak bir alanın oluşturulması planlanıyor. 83 bin metrekare alana sahip olacak projede, Ulu Cami'nin alt kısmından girilmek sureti ile üstteki Endüstri Meslek Lisesi taş binaları ile birleşerek birbirini tamamlayacak şekilde büyük kısmı yer altında olacak olan müze yapılacak.

Vali Erkmen, önemli olanın projenin bütünlüğünü ve büyüklüğünü görmek olduğunu belirterek, yüklenici firmanın 2011 yılı sonlarında inşaatı tamamlayabileceğini kendilerine ilettiğini söyledi. Erkmen, "Projenin gerçekleşmesiyle hem yeni hükümet konağı elde etmenin yanında, Denizli merkezde yıllardır eksikliği çekilen müzeye kavuşacak. Ayrıca bir kent meydanı kazanılarak Türkiye'de diğer illere örnek olunacak." dedi.

Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi'ndeki çalışmalar iki ay önce ihalesi yapılan ve 3 Ağustos 2010 tarihinde yüklenici firmaya yer tesliminin ardından başlanan çalışmalar çerçevesinde okulun içindeki eşyalar boşaltılmaya başlanmıştı.