Kekik Ve Adaçayı Geçim Kaynağı Oldu

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bağlı dağlardan toplanan kekik ve adaçayı köylülerin başlıca geçim kaynağı oldu.

Kekik Ve Adaçayı Geçim Kaynağı Oldu
Dalyan beldesinin tek dağ köyü olan Gökbel köyünde, köylülerin geçim kaynağı olarak toplanan kekik ve adaçayları Gökbel Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kanalıyla kekik ve adaçayı alıcısı tüccara teslim edildi.
Gökbel köylüleri tarafından toplanan kekik ve adaçayını teslim alan Kooperatif Başkanı Hüseyin Aldemir, "Köylülerimiz tarafından geçim kaynağı olarak toplanan kekik ve adaçayı ihalesini Gökbel Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından açmış olduğu ihaleye 8 tüccar katılmıştı. Kapalı teklif usulü ile yapılan ihale sonunda, Tüccar Aziz Ceylan; kekikin kilosunu 1 lira 466 kuruş, adaçayın kilosunu da 2 lira 887 kuruş'la en yüksek fiyatı vererek, kekik ve adaçayını almış oldu. Bu gün burada köylülerimiz tarafından toplanan kekik ve adaçayı çuvalları tartılıp, Tüccar Aziz Ceylan'na teslim edilecektir" diye konuştu.
Köy Muhtarı Mehmet Aslanpay da, "Bu yıl kekik ve adaçayı fiyatlarında biraz yükseldiği görüldü. Buna rağmen ürünün tonajın da geçen seneye oranla düşüş gözlendi. Bu yıl kekik 1 lira 466 kuruş alıcı bulurken, adaçayı ise 2 lira 887 kuruştan alıcı buldu. Gökbel Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Tüccar Aziz Ceylan'a toplam 7 bin 186 kilo kekik, 3 bin 743 kiloda adaçayı teslim edildi" dedi.
Köy konağı önünde toplanan köylüler, kendileri tarafından toplanan kekik ve adaçaylarının tartım işlemleri sonunda, kaçar kilo topladıkları teslim sırasında belirlendi. Çekilen kekik ve adaçayı çuvalları tüccar Aziz Ceylan tarafından teslim alındı.