Bakan Çağlayan: Türkiye'nin adının duyurulmasında TUSKON kendi üzerine düşenleri fazlasıyla yerine getiriyor

Kırıkkale'de Anadolu Genç İşadamı Derneği (AGİAD) üyeleriyle biraraya gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AGİAD'ın bağlı bulunduğu TUSKON'un çalışmala

Kırıkkale'de Anadolu Genç İşadamı Derneği (AGİAD) üyeleriyle biraraya gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AGİAD'ın bağlı bulunduğu TUSKON'un çalışmalarını yakından beğenerek izlediğini söyledi. TUSKON'un dünya ile bağlantı kurduğunu açıklayan Bakan Çağlar,

"Türkiye'nin adının duyurulmasında TUSKON'un kendi üzerine düşenleri fazlasıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Kırıkkale'ye gelen Bakan Çağlayan, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Moda Life Fabrikası'nı ziyaret etti. Burada fabrika hakkında bilgi aldı. Ardından esnafları gezen Çağlayan, vatandaşlarla sohbet etti ve neden evet denilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan Çağlayan, partinin çalışmaları hakkında konuşma yaptı. Çağlayan, Vatan İçin Can Verenler Derneği ve AGİAD'ı ziyaretinin ardından MAKRO Market Salonu'nda Kırıkkalelilere referandum hakkında düşüncelerini aktardı. Son olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti.

Son 7 yılda Türkiye'nin ciddi bir kabuk değiştirme sürecine girdiğini kaydeden Bakan Çağlayan, alınan önlemler ve güven ortamı sayesinde Türkiye'nin dünyanın 26. büyük ekonomisi iken 17. ekonomisi haline geldiğini söyledi. Siyasette değilken 1994, 1996 ve 2001 krizlerini yaşadığını ancak hiçbirisinin 2009 krizi gibi olmadığının altını çizen Çağlayan şunları söyledi: "Ancak Türkiye 2009'un son çeyreğinde gösterdiği performans ile dünyanın ikinci büyüme performansını gösteren ülke oldu. Kıl payı ile birinciliği kaçırdı. Türkiye böylesine bir krizde art arda iki kere kredi notu artan ülke oldu. Krize rağmen Türkiye'nin etkilenmemesi söz konusu olamazdı. Bu tamamıyla Avrupa pazarlarının ezilmesiyle ortaya çıkan bir sonuçtur. Türkiye bu krizi en iyi değerlendiren ülkelerden birisi oldu."

Krizin Türkiye için öğretici bir tarafı olduğunu bildiren Çağlayan, "Kriz aslında tasarrufu, verimliliği, üretimi ve rekabeti öğretti. Bu krizde otomobil, beyaz eşya, tekstil gibi ürünleri satıyorsanız Türk ihracatsının rekabet gücünü gösterir. Küresel kriz tabii ki Türkiye'yi etkiledi." dedi.

"TÜRKİYE'DE DARBE ANAYASASI VAR VE DEĞİŞİME BÜYÜK BİR İHTİYAÇ BULUNUYOR"

Konuşmasında 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma değinen Bakan Çağlayan, referandumda 'evet' çıkması için Kırıkkalelilerden destek istedi. Çağlayan, "Türkiye'de darbe anayasası var ve değişime büyük bir ihtiyaç bulunuyor. Vergi borcundan dolayı yurt dışına çıkamayan vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Bu anayasa bunu kaldırıyor." diye konuştu.

Anayasanın en çok tartışılan 2 maddesinden bahseden Çağlayan "Herkes bir şeyler söylüyor ama içeriği tartışan yok. Anayasa değişikliğinin en çok speküle edilen ve tartışılan 2 maddesine değinmek istiyorum. Biz Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısını 12'den 17'ye çıkarıyoruz ve bunun sadece 3'ünü halkın seçtiği meclis seçecek. Sayıştay 2 ve Barolar Birliği de 1 adayı belirleyip meclise yollayacak ve biz de halkın seçtiği milletvekilleri bu adayları onaylayacağız. Anayasa Mahkemesi üyeliği 12 yıl ile sınırlandırılacak. Savcılar ve Hakimler Yüksek Kurulu ile ilgili madde de ise üye sayısını 7'den 22'ye çıkarıyoruz. Bu 22 üyeden sadece 4'ünü Cumhurbaşkanımız akademisyenlerden

seçecek. Şimdi ben soruyorum, bu yargıyı baskı altına almak mıdır? Biz üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Bu anayasa demokratik standartlara ulaşmamız için devrim niteliğindedir." diyerek sözlerine son verdi.

Bakanın programına Milletvekilleri Turan Kıratlı, Vahit Erdem, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal, İlçe Başkanı Mürsel Akçay, partililer katıldı.