Milletvekili Kurt: İhtilalde Demirel başbakandı, Ispartalılar referanduma 'evet' demeli

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ihtilalde Türkiye'nin başbakanının Süleyman Demirel olduğunu, bu nedenle Ispartalıların bu referandum

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ihtilalde Türkiye'nin başbakanının Süleyman Demirel olduğunu, bu nedenle Ispartalıların bu referanduma 'evet' demesi gerektiğini belirtti.

Isparta'nın, Türkiye'de demokrasi müzesi bulunan tek şehri olduğunu hatırlatan Kurt, İslamköy'de Süleyman Demirel'e ait olan demokrasi müzesinin Ispartalıya çok şeyler anlattığını kaydetti. Kurt, "Isparta, hukuk devletine sahip çıkmalı. Isparta'da 1980 ihtilalinde solcu olduğu için gözaltına alınıp hala haber alınamayan vatandaşlarımız var. Öldü mü, kaldı mı? Nerede olduğu bilinmiyor." diye konuştu.

Kurt, 12 Eylül referandumundan evet çıkması halinde 1982 anayasasındaki ayıbın temizleneceğini söyledi. Kurt, referandumda 'hayır' kampanyasını yürütenlerin ise siyasi tarihe kara leke olarak geçeceklerini ifade etti. Kurt, 82 anayasasının hukuk devletine yakışmayan içerikler barındırdığı için değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kurt, "Bunun en güzel örneğini 15'inci maddede yer alan 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması göstermektedir." dedi.