İşadamı Kervancıoğlu, 24 derslikli okul yaptırıyor

Kahramanmaraş'ta Kervan Pastaneleri sahibi işadamı Sami Kervancıoğlu, 24 derslikli okul yaptırıyor. 2 ay sonra temeli atılacak olan ve bir yıl içerisi

Kahramanmaraş'ta Kervan Pastaneleri sahibi işadamı Sami Kervancıoğlu, 24 derslikli okul yaptırıyor. 2 ay sonra temeli atılacak olan ve bir yıl içerisinde teslim edilmesi beklenen okul için Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın makamında protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Tanılır, ekonomik kriz sebebiyle Kahramanmaraş'ta uzun zamandır işadamları ile okul protokolü imzalanamadığını belirtti. En son 2007 yılında 11 işadamıyla protokol imzalandığını hatırlatan Tanılır, işadamlarının, ekonomik krizin sona ermesiyle verdikleri sözleri yerine getirmeye başladığını belirtti.

'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' çerçevesinde imzalanan protokolün, tüm hayırsever işadamlarına örnek olması temennisinde bulunan Tanılır, "Kervan Pastaneleri, Alpedo markası ile dondurma sektöründe büyüyen firmalarımızdan. Eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kervancıoğlu da Kadın Doğum Hastanesi'nin karşısında yer alan arsada yapılacak 24 derslikli Kervan Pastanesi Turgut Pekel İlköğretim Okulu'nun temelini 2 ay sonra atacaklarını söyledi. Okulun bir yıl içerisinde tamamlanmasını ümit ettiklerini ifade eden Kervancıoğlu, desteklerinden ötürü Vali Tanılır'a teşekkür etti.