Suriye'nin altın ithalatı yasağını kaldırması, altının merkezi Kahramanmaraş'ı sevindirdi

Suriye'nin altın ithalatı yasağını kaldırması, Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci altın merkezi olan Kahramanmaraş'ı sevindirdi. Kuyumculuk sektörün

Suriye'nin altın ithalatı yasağını kaldırması, Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci altın merkezi olan Kahramanmaraş'ı sevindirdi. Kuyumculuk sektöründe büyük bir yeri olan şehrin, ihracat rakamlarının bu sayede artacağı tahmin ediliyor.

Kararın sevindirici olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mehmet Balduk, bölgedeki atölyelerin tekrar canlanacağını ifade etti.

Suriye'nin, alınan bu kararla, Kahramanmaraş için altın kapısı olacağını kaydeden Balduk, son zamanlarda Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Mersinli iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin, komşu ülkeyle kurduğu samimi ilişkilere dikkat çekti.

Bölgedeki atölyelerin tekrar canlanacağını dile getiren Balduk, "Uluslararası marka olmuş firmalarımız Suriye'ye gidip, orada farklı ürünler tasarlayarak Suriyelilerin hizmetine sunabilecek. Suriye'ye altın ihracatı yasağının, iyi komşuluk ilişkileri ve etkin bir tanıtım faaliyeti sonucunda kaldırılması sadece Kahramanmaraş ve bölgesinin değil, Türkiye'nin ihracat rakamlarını yukarıya çekecek bir gelişmedir. Kahramanmaraş iş dünyası olarak kentimize ve ülkemize kazandırılan bu gelişmeden mutluluk duyuyoruz. Ancak, şu an için Şam hava gümrüğünden başlayacak olan altın girişine ek olarak, mutlaka ihtisas bir kara gümrük kapısının yetkilendirilmesi gerekmekte. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor." dedi.