Ak Parti Referanduma 'Evet' Ziyaretini Sürdürüyor

AK Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği anayasa değişikliği referandumunda 'evet' kampanyası ilçe ve şehir merkezindeki çalışmalarla devam ediyor.

Referanduma 'evet' kampanyası, gezi ve ziyaretleri kapsamında AK Parti Kayseri milletvekilleri İncesu ilçesini ziyaret etti. TBMM Başkan Vekili Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş birlikte gerçekleştirdi. İlçe ziyaretine, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, İncesu İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'da katılarak destek verdi. Ziyaretler sırasında TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, beldelerde ve köylerde gerçekleşen yatırımları anlattı.
Yakut, "12 Eylül 80 tarihinde yapılan ihtilal sonrası oluşturulan 1982 Anayasasının 26 maddesinin değiştirilmesidir. Şimdi sizlere bu 26 maddenin bazı maddelerini bahsetmek istiyorum. Birinci madde ile çocuklarımıza, kadınlarımıza, dul ve yetimlere, özürlülere, şehit yakınları ve gazilere pozitif ayrımcılık getiriliyor. Ne demek pozitif ayrımcılık. Bunlarla ilgili bir yasal düzenleme yapıldığında CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidemeyecek. Ne diyeceksiniz buna tabii ki 'evet' diyeceksiniz. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir yasa çıkarıyoruz. Hemen Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar. Size gelmekten korkuyorlar, biz onun için size getirdik. Onlar mahkemeye gidiyor, biz size getiriyoruz. Ne diyeceksiniz 12 Eylül'de? 'evet' diyeceksiniz. Başka neyi getirdik. Geçici 15. maddenin kaldırılması" diye konuştu.
İncesu ilçe merkezi ve köylerini gezen Milletvekilleri Yakut ve Elitaş, Tahirini Köyü'nde vatandaşlarla sohbet etti. Burada açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, muhakkak sandığa gidilmesi gerektiğini belirten Elitaş, şunları kaydetti:
"10 yıl önce ikinci, üçüncü sınıf gibi davranılan Türk vatandaşları, artık bugün sadece Fransa'da Almanya'da, İngiltere'de değil dünyanın bütün ülkelerinde birinci sınıf vatandaş olarak görünmeye başladı. 'Türkiye' dediğiniz zaman hiç kimse bilmezdi, haritada yerini gösteremezdi. Ama şimdi 'Türkiye' deyince, 'Abdullah Gül, Recep Tayip Erdoğan' diyorlar. Türkiye deyince 'One Minute' diyorlar. Türkiye deyince ezilmiş milletlerin hamisi akla geliyor. Türkiye delince haksızlıklara ses çıkaran, dur diyen bir ülke akla geliyor. Elhamdülillah bunları sizlerin sayesinde gördük yaşadık. Ama bundan sonraki süreçte canı sıkılan birinin Afrika ülkelerinde olduğu gibi sabah bir kalkıyorsunuz canı sıkılıyor darbe yapıyor, yurt dışına gittiği zaman öbür arkadaki darbe yapıyor. Türkiye'de 10 yılda bir yapılması gelenek haline gelmiş, demokrasiye, milli iradeye engel olmaya çalışanların bundan sonra heveslenemeyecekleri bir süreç 12 Eylül tarihindeki anayasa değişikliğidir. 12 Eylül tarihindeki anayasa değişikliği bizim huzur ve istikrarımızı sağlayacak. Bundan sonra Türkiye'nin gelişmesine engel olamayacaktır."
Öte yandan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya'da, referandum mesaisini Kayseri Merkezi'nde yaptıkları ziyaretlerle sürdürdü. Bugüne kadar ziyaret edilen bölgelerde binlerce kişiyle görüşen ve tokalaşan milletvekilleri, parmakla gösterilebilecek kadar az sayıda vatandaşın kendilerine "hayır" oyu kullanacağını belirterek, Kayseri'de seçmenin çok ezici bir çoğunluğunun "evet" oyu kullanacağını göstermesi bakımından önemli bir gösterge olduğunu ifade ettiler.