Ak Parti Mecitözü Danışma Meclisi Toplandı

AK Parti Çorum Mecitözü İlçe Danışma meclisi toplandı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nihat Akar başkanlığında yapılan toplantının ana gündemini referandum seçimleri oluşturdu.

Ak Parti Mecitözü Danışma Meclisi Toplandı
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Türkiye'nin baskıcı ve askeri rejim mantığı ile yönetilemeyeceğini belirterek, "12 Eylül darbesini hazırlayanlar bu ülkenin geleceğini ipotek altına aldılar. 12 Eylül dönemi Türkiye'nin en karanlık dönemlerinin başında geliyor. Binlerce insan işkence gördü, onlarca insan idam edildi, binlerce vatandaşımız hiçbir suçu olmadığı halde sadece düşüncesinden dolayı yargılandı. Türkiye 30 yıl sonra 12 Eylül zihniyeti ile hesaplaşma fırsatı
bulmuştur. Türk milleti kendi özgürlüğünü ve halkın üstünlüğünü ifade eden Anayasa değişikliği paketine Evet diyecektir. Milletimizin iradesine güveniyoruz ve halkımızın kararına sunduk" diye konuştu.
Türkiye'nin artık daha sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ise, "Bizler mevcut Anayasa'mızın Türkiye'yi taşımadığını ve bu ülkeye dar geldiğini düşünüyoruz. 1980'lerin olağanüstü şartlarında ve Soğuk Savaş'ın yaşandığı ve Türkiye'de korkuya dayalı bir dış politikanın sürdürüldüğü bir dönemde hazırlanmış bir anayasa olarak görüyoruz. Bu dönemde hazırlanan mevcut Anayasa'nın Türkiye'nin gelişen ve değişen şartlarına uyum sağlamadığını artık toplumun tüm
kesimleri kabul ediyor. Bu Anayasa zaten o günden bugüne kadar da birçok tadilattan geçti. 12 Eylül anayasası Türkiye'ye artık dar geliyor. Artık; sivil, daha fazla özgürlükleri bünyesinde barındıran ve toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anayasa ihtiyacı belirgin bir hale geldi. Biz milletin bize verdiği yetki ile Milletimizin haklarını koruyan vatandaşlarımıza daha özgür, daha hukukun üstünlüğü olan, şehit ailelerine, özürlülere, kadınlara, çocuklara sahip çıkan bir yasa hazırladık"
şeklinde konuştu.
Toplantıda AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet ceylan, Mecitözü İlçe Başkanı Yaşar Kabakçı ve partililer hazır bulundu.