Yaralı Martıyı Fethiye Belediyesi Hayata Döndürdü

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Pazar günü ailesi ile birlikte gezinti yaparken denizde, olta yutmuş olarak yaralı halde bulduğu martı, Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'nde yapılan müdahale ile hayata dönüyor

Yaralı Martıyı Fethiye Belediyesi Hayata Döndürdü
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Pazar günü ailesi ile birlikte gezinti yaparken denizde, olta yutmuş olarak yaralı halde bulduğu martı, Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'nde yapılan müdahale ile hayata dönüyor.
Pazar günü ailesi ile birlikte denize açılarak gezinti yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, denizde bulduğu olta yutmuş yaralı martıyı Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'ne götürerek, martının tekrar hayata dönmesini sağladı. Balıkçıların denizde bıraktığı oltayı yutan ve yemek borusuna takılan olta ile yaşam mücadelesi veren martı, Hayvan Bakım Merkezi'nde Belediye Veteriner Hekimi Emre Kangal'ın müdahalesi ile kurtuldu. Martıya ilk etapta anestezi uygulayarak bayıltan Veteriner Hekim Emre Kangal, daha sonra yaptığı müdahale ile hayvanın yemek borusunun alt kısmına saplanan olta kancasını ve misinayı çıkardı. Yaklaşık bir saat sonra kendine gelen martı, yarasının iyileşmesi amacıyla iki gün Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'nde ilaç tedavisi yapılmak üzere kontrol altında tutulacak ve daha sonra yaşam alanına serbest bırakılacak. Martıya yemek borusuna zarar vermeden başarılı bir müdahale yapan Veteriner Hekim Emre Kangal yaptığı açıklamada, "Bu martı bize Pazar günü, Belediye Başkanımız Behçet Saatcı tarafından getirildi. Kendisi ailesi ile birlikte denizde gezinti yaparken bu martıyı yaralı halde bulmuş. Bizimle irtibata geçti ve biz martıyı Hayvan Bakım Merkezimize getirerek kontrol altına aldık. Balıkçıların denizde bırakmış olduğu oltayı yutmuş. Eğer bu martı buraya gelmemiş olsaydı, beslenemeyecekti ve ilerleyen zamanlarda olta kancasının küflenmesi ile enfeksiyon kaparak ölecekti. Kendisine zarar vermeden kancayı ve içerideki misinayı çıkarttık. Kanca çıkartılırken oluşan yaranın iyileşmesi için antibiyotik ilaç tedavisi yapılacak. İki gün sonra da martıyı kendi yaşam alanına serbest bırakacağız" dedi.