Vali Ulvi Saran, Kuzey Çevreyolu Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Malatya Valisi Ulvi Saran, Kuzey çevre yolu çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ve çalışmalarda yer alan kurumların müdürleri ile teknik personelleri katıldı.
Vali Saran, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "Kuzey çevre yoluyla ilgili daha önceden bir toplantı yapmıştık. İlgili kuruluşlarla yaptığımız iş birliğiyle Kuzey çevre yolunun hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalara başlamıştık. Malatya, sadece kent içi ulaşımı itibariyle değil, Malatya'yı bölgeye ve Türkiye'ye bağlıyan kuzeyden güneye ve doğudan önemli bir özelliğe sahip. Kuzey çevre yolunun geçtiği güzergahlardaki toplam uzunluğu 54 kilometre civarında, bu uzun bir güzergah. Bu
çerçevede birçok belediye ve köyden geçiyor. Dolayısıyla sorunun çözümü için sadece belediyelerimizin değil, köylerimizin ve İl Özel İdaremizin de üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorunun çözümünde mutlaka bir iş birliği zemini oluşturulmalıdır. Ciddi gelişmeler oldu. Özellikle 30 kilometrenin üzerinde olan köy bölgelerindeki coğrafi alanlardaki çözümle ilgili toplulaştırma çalışması başlattık. İhale aşamasına yaklaştı. 31 bin hektarlık bir alanda geniş bir coğrafi alanda gerek Kuzey çevre
yolunun geçeceği hattın gerekse sahilden Karakaya Baraj Gölünü çevreleyen hattın ulaşım sorununu çözecek bir çalışma yapıldı. Kuzey çevre yolunun güzergahının 3'te 2'sine yakın bir bölümünü ulaştırıyor. Bu da ciddi bir seviyeye geldiğimizi gösteriyor. Bunun dışındaki alanlarda ise iki seçenek var. Birincisi istimlak seçeneği ikincisi ise imar kanunu. Bu toplantıda ağırlıklı olarak bu boyutun üzerinde duracağız" dedi.
Daha sonra İl Özel İdaresi Teknik Personel Basri Dağdelen, toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili verilen bilginin ardından Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, Kuzey çevre yolunun güzergahı ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Altınyuva, "Güzergah üzerinde şuan ki projeye göre 21 adet köprümüz bulunuyor. 28 adet üst geçit buluyor. Projede yaklaşık 6 milyon metreküplük bir kazı miktarı gözüküyor. 100 ila 150 milyon TL bir kamulaştırma bedeli vardır" diye konuştu.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Bizdeki süreç diğerlerinden daha hızlı olur. Bizim hazırlığımızı çok iyi yapmamız lazım" şeklinde konuştu.