Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarına Geometrik Bina

Bursa'da 1998 yılında kurulan Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, çağdaş bir binaya kavuşuyor

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarına Geometrik Bina
Bursa'da 1998 yılında kurulan Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, çağdaş bir binaya kavuşuyor. Kuruluşundan bu yana, 152 Evler Mahallesinde daha önce Eğitim Enstitüsü eğitim birimi olarak kullanılan binada hizmet veren Devlet Konservatuvarı, bundan sonra Görükle Yerleşkesinde işlevine uygun bir binada eğitim verecek.
Devlet Konservatuvarı'nın Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi içindeki yeni binasının temeli, Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz'in de katıldığı törenle atıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz'in yanı sıra, Konservatuvar'ın kurucusu eski rektörlerden Prof. Dr. Ayhan Kızıl, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Erdem Saker, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail Göğüş, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler de katıldı.
Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, 152 Evler Mahallesindeki eğitim birimlerini çağdaş binalar yaparak Görükle Yerleşkesine taşıma hedeflerini hatırlatarak Eğitim Fakültesi'nin müzik ve resim eğitimi binalarıyla attıkları adımların konservatuvar binasının da yapılmasıyla tamamlanacağını söyledi.
Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail Göğüş de, temeli atılan binanın Türkiye'de, mimarisi konservutavar olarak tasarlanan ender binalardan biri olduğunu vurguladı.
ULUTEK girişinde ve Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının tam karşısındaki eğimli alanda yapılacak bina, Uludağ Üniversitesi mimar ve akademisyenlerinden Özgür Ediz, Yıldız Çağlı, Miray Akıncıtürk ile Özlem Akpınar'dan oluşan ekip tarafından çağdaş mimari bir yaklaşımla tasarlandı.
İki yıl sonra tamamlanması hedeflenen bina, ilkokul, lise, lisans ve lisans üstü eğitiminin gerektirdiği tüm imkânlara sahip olacak. İki kat ve toplam 6 bin metrekare kapalı alanda eğitim verilecek konservatuvarda, 520 kişilik konser salonu, bireysel çalışma odaları, yemekhane, kantin, ilkokul için ayrı tasarlanmış bahçe de bulunacak.
Yaklaşık 6 milyon TL'ye ihale edilen binanın, yeşil yerleşkenin içinde bembeyaz Euclid (Öklit) geometrisini hissettiren tasarımıyla ilgi çekmesi bekleniyor.