Servergazi, 6 Türkiye birincisi öğrencisine diz üstü bilgisayar hediye etti

Denizli'de Özel Servergazi İlköğretim Okulu, 6. ve 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda, 6 Türkiye birincisi çıkardı. Sınavda tam puan alan ö

Denizli'de Özel Servergazi İlköğretim Okulu, 6. ve 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda, 6 Türkiye birincisi çıkardı. Sınavda tam puan alan öğrenciler, okulda yapılan törenle ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 6. ve 7. Sınıflar SBS açıkladığı sonuçlara göre, Özel Servergazi İlköğretim Okulu'ndan 6 öğrenci, sınavdaki soruların tamamını doğru cevaplayarak, 500 tam puan aldı. Okulda 6. sınıf öğrencileri Batuhan Çırak ile Melike Değirmenci, 7. sınıf öğrencilerinden Baturalp Yörük, Büşra Mirzamlı, Selim Süleyman Sert ve Ömer Kaan Tillem bütün soruları tamamını çözerek 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Sınavda tam puan alan öğrenciler, okulda yapılan törenle ödüllendirildi. Okul öğretmenleri ve velilerinin katıldığı törende konuşan Özel Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur, "Eğitim, öğretim plan işidir. Biz, okul kadrosu olarak yaz boyunca okuldayız. Kullandığımız kitaplar, yaptığımız deneme sınavlarına kadar her şeyi tek tek irdeliyoruz. Kullandığımız yöntemleri tartışıyoruz. Önemli olan başarının devamıdır." dedi. Müdür Cesur, Özel Servergazi İlköğretim Okulu'nun 6'ncı ve 7'nci sınıflardaki öğrencilerinden 6 tanesinin soruların tamamını doğru yanıtlayarak, 500 tam puan alıp Türkiye birincisi olduğunu, bunun yanında 16 öğrencinin de sınavda sadece 1 soruyu yanlış yaptığını söyledi. Cesur, "6'ncı ve 7'nci Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı'nda, toplam 40 öğrencimiz 490 ve üzerinde puan aldı. 6'ncı sınıflarda 86 öğrencimiz 450 ve üzerinde puan aldı. 7'nci sınıflarda 90 öğrencimiz 450 ve üzerinde puan alarak başarılı oldu. Okulumuzun 6. sınıflarda puan ortalaması 453.5, 7. sınıflarda puan ortalaması ise 452. Bu başarıda emeği geçen öğrenci, öğretmen, veli ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum" dedi. Cesur, konuşmasının ardından, 500 tam puan alan 6 öğrenciye, diz üstü bilgisayar hediye etti.