Sağlık Bakanlığından Kaza Açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan, basında çıkan "Ambulans yolda kaldı yaralı kurtarılamadı" başlıklı haber üzerine bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "08.08.2010 Pazar günü saat 17.02 de Muğla 112 Komuta Merkezi'ne Fethiye-Antalya karayolu üzerinde bisikleti ile seyir halinde olan Şükrü Önal isimli vatandaşın bir araç çarpması sonucu yaralanma ihbarı yapılmıştır" denildi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kemer beldesine yaklaşık 40 km mesafedeki olay yerine Komuta Kontrol Merkezi'mizce Kemer 112 istasyonuna ait ambulans görevlendirilmiş, saat 17.19'da ambulansın seyir halinde iken motordaki hararet nedeniyle kalorifer hortumu patlaması sonucu arızalandığı ve hareket edemediği bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine olay yerine yakın Özel Esnaf Hastanesi ambulansı görevlendirilmiştir. Bu esnada yaralı şahıs jandarma aracına alınarak yola çıkarılmış ve 112
ambulansının bulunduğu yere getirilmiş, burada 112 ambulans ekipleri tarafından yapılan muayenede yaralının solunumunun olmadığı, kalbinin durmuş olduğu görülmüş yeniden canlandırma müdahalesi yapılmış ancak geri döndürülememiştir."
KAZA
Fethiye'de, geçen günlerde meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir kişiyi almaya giden ambulans hararet yapıp yolda kalınca yaralı kurtarılamamıştı.
Fethiye'nin Yayla Kınık köyünde tarlasını suladıktan sonra bisikletiyle evine dönen 78 yaşındaki Şükrü Önal'a otomobil çarpmıştı. Kemer beldesinden hareket eden 112 acil yardım ambulansı köye doğru yola çıkarken daha yolu yarı edemeden hararet yaparak yolda kalmıştı. Jandarma ekipleri ambulansın gelmemesi üzerine yaşlı adamı alarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Bu arada 112 komuta merkezi tarafından Fethiye'den ikinci bir ambulans bölgeye gönderildi. Jandarma aracıyla Kavaklı mevkiinde
karşılaşan ikinci ambulans yaralıyı alarak Fethiye'ye doğru yola çıkarken Şükrü Önal yolda hayatını kaybetmişti.