Ramazan Ayında Kızılay'ın Sosyal Yardımları Doruğa Çıkıyor

Türk Kızılayı, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını arttırarak devam ettiriyor

Türk Kızılayı, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını arttırarak devam ettiriyor. Geliştirdiği bağış modelleri ve projelerle Türk Kızılayı, yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşların ihtiyaçlarına farklı çözümler getiriyor.
Her yıl Kurban Bayramı'nda Türk Kızılayı'na vekalet yolu ile verilen kurbanların kesimleri dini vecibelerimize uygun, sağlıklı ve hijyenik şartlarda gerçekleştiriliyor. Et Balık Kurumu tesislerinde üretilen et konserveleri yıl boyunca özellikle de Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 2010 yılı Ramazan ayında 73 bin 44 adedi kuşbaşı, 73 bin 44 adedi kıyma konservesi olmak üzere toplam 146 bin 88 adet et konservesi Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine
ulaştırılacak. Yıl boyunca süren adak kurban kesimi 2010 Ramazan ayında da devam edecek. Zekat bağışlarının da adak kurban bağışlarıyla paralellik göstermesi bekleniyor. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekat ve adak bağışları Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Migros ve Kipa mağazalarında Türk Kızılayı adına satışa sunulacak olan Ramazan Gıda Paketlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirilecek. Kampanya kapsamında Migros 3, Kipa ise 5 farklı içerikte Ramazan paketleri hazırladı. Kipa mağazalarındaki Ramazan Paketi alanlarından bağışlamak istediği kadar paketi alan müşteri, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden
koliyi teslim alacak. Müşteriler, bağışlayacakları Ramazan Paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar, Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında kısa mesaj veya e-mail aracılığıyla bilgilendirilecek. Ramazan ayında, Migros, Tansaş, 5M, Şok mağazaları ile Sanal Marketten dileyen kişiler, 72 il ve bin 800'ü aşkın noktadan, Kızılay'a Ramazan kolisi bağışında bulunabilecekler. Kızılay vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak kolilerle, Ramazan'da herkesin sofrası donanacak.
Kasalardaki yetkililere bağış yapmak istedikleri kolinin cinsini belirten müşteriler, dilerse bir form doldurarak daha sonrasında Kızılay'dan hem teşekkür mektubu hem de bağışlarla ilgili bilgilendirme notu alabilecek. Kasada form doldurmak için vakit harcamak istemeyen müşteriler ise sadece koli bedelini ödeyecekler.
Kuruluşundan bu yana, savaşlarda, savaşları izleyen göçler sırasında ve doğal afetlerde aşevi kurarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yapan Türk Kızılayı, yıl boyunca on binlerce kişiye iftarlık ve sahurluk sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Ülke çapında faaliyet gösteren toplam 11 Türk Kızılayı aşevinden 5'i olağan yemek hizmetlerine devam ederken 5 aşevi de hem iftar hem de günlük yemek ikramında bulunacak. Bir aşevi de kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Ramazan Ayı
boyunca iftar yemeği düzenlenerek, KKTC'de yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmak, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını yaşatabilmek için 8 ayrı noktada (Lefkoşa, Girne, Lefke, Gazi Magosa, Güzelyurt, İskele, Esentepe ve Dip Karpaz) Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ve KKTC Türk Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde; iftar çadırları kurulacak. 2009 Ramazanında KKTC'de 112 bin 775 kişiye iftar yemeği verildi. 2010 yılında da yaklaşık 100 bin kişiye iftar yemeği sunulması hedefleniyor.
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan, Türkiye'ye gelişlerinde ve Türkiye'den dönüşlerinde karayolunu tercih ederek Kapitan Andreevo-Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş-çıkış yapan gurbetçilerimizin yolculuk sırasında sıkıntı yaşayabiliyor. Bu sıkıntıların giderilmesi, temel ihtiyaçlarının (beslenme, sağlık vb.) karşılanması amacıyla Bulgaristan Kızılhaçı ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Kapitan Andreevo - Kapıkule Sınır Kapısı noktasında bir kolaylık tesisi kuruldu. Tesis 2010 yılı Ramazan ayında
da faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edecek. İftar ve sahur vakitlerinde gurbetçilerimize çay, kumanya vb. ikramlarda bulunulacak.