İnternet andıcı soruşturmasında sorgulanan dört zanlı serbest

İnternet andıcı soruşturmasında ifade veren dört zanlı serbest bırakıldı. Şüphelilere, Orgeneral Hasan Iğsız'ı tanıyıp tanımadıkları ve internet sites

İnternet andıcı soruşturmasında ifade veren dört zanlı serbest bırakıldı. Şüphelilere, Orgeneral Hasan Iğsız'ı tanıyıp tanımadıkları ve internet sitesi kurmaları konusunda Iğsız'dan talimat alıp almadıklarının sorulduğu öğrenildi.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün dört kişi adliyeye gelerek ifade verdi. Yarbay Altunay Şahin, Binbaşı Cem Şimşek ve sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya askeriyeye ait sivil bir araçla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Kocaeli'nde gözaltına alınan emekli Yarbay Recai Alkan da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcı Öz tarafından sorgulanan dört şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilere hükümet aleyhinde kara propaganda yapıldığı iddia edilen internet sitelerini neden kurduklarına dair sorular sorulduğu öğrenildi. İkinci Ergenekon davası sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım'da ele geçirilen 'hayhay' adlı belgeye dair sorular yöneltilen şüphelilere, Orgeneral Hasan Iğsız'ı tanıyıp tanımadıkları ve internet sitesi kurmaları konusunda Iğsız'dan talimat alıp almadıklarının da sorulduğu kaydedildi.

Adliyeye bugün gelmesi beklenen Binbaşı Fatih Koca'nın ise adliyeye gelmediği öğrenildi. Koca'nın avukatı adliyeye gelerek müvekkilinin İstanbul'da hastanede yattığına dair raporu savcılığa sundu.

Savcı Öz, aralarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 19 kişiyi ifadeye çağırmıştı. Ancak şüphelilerden bazıları, yurt dışında bulunmaları nedeniyle mazeret bildirmiş, Iğsız'ın da aralarında olduğu bir kısmı da rapor alarak ifadeye gelmemişti.