Bgc'den Yeni Emniyet Müdürü Yılmaz'a Ziyaret

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep'ten Bursa'ya atanan Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ı makamında ziyaret etti

Bgc'den Yeni Emniyet Müdürü Yılmaz'a Ziyaret
Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep'ten Bursa'ya atanan Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa'da yerel basının gücüne dikkat çekerken, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da polisin medya ve halkla ilişkilerine önem verdiğini söyledi.
Gaziantep'ten Bursa'ya atanan Halil Yılmaz, BGC yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Başkan Yardımcısı Necati Kartal, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Ertarman, Ercan Akyıldız, İhsan Altıkardeş, Hülya Saatçi, Mehmet Ali Ekmekçi ile Genel Sekreter Sinan Tunç'u makamında kabul eden Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, geçmiş süreçte medyayla ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.
Daha önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın sözcülüğü görevinde bulunduğunu, Emniyet Genel Müdürlüğü adına mülakatlar verdiğini, yayımlanmış bir kitabı olduğunu hatırlatan Halil Yılmaz, "Her kurumun profesyonel davranması gerekir. Kişiler, kendi yetkilerinin sınırlarını ve sorumluluklarını bilmeli. Bizim açımızdan bakıldığı zaman, yasal sınırların getirdiği ciddi sorumluluklarımız var. Bu güne kadar düzgün bir şekilde işleyen basın-polis ilişkisinin, bundan sonra da daha iyi devam edeceğine inanıyorum" dedi.
Polislerin mesleklerini icra ederken objektifliği elden bırakmayacağının da altını çizen Yılmaz, polis ve gazetecilerin, herhangi bir olay esnasında görev bölgelerini iyi belirlemesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, "Biz, objektif bir şekilde davranırsak, basın mensupları için de herhangi bir engel ortaya çıkmaz. Örneğin,olay yerinde suç delillerinin tespit edilmesi, suçun aydınlatılması açısından çok önemli. Burada polis ve gazeteciler birbirine yardımcı olmalı. Çünkü insanların zarar gören haklarını, onlara yeniden vermeliyiz" diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sında, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin en öncelikli madde olduğunu söyleyen Yılmaz, devletin bile haklarının bu haklardan daha sonra geldiğini ifade ederek, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin önemine dikkat çekti. Bir hukukçu olarak görevlerinin, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak olduğunu ifade eden Yılmaz, bunun sağlanmaması halinde güvenliğin tehlikeye düşeceğini söyledi.
Bursa basını hakkında Yılmaz'a bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı da, Bursa'da 7 gazetenin yayın yaptığını ifade ederek, "Yayın yapan gazetelerin içerikleri son derece kaliteli. Bütün gazetelerin kendi matbaaları var. Bu anlamda Bursa medyası Türkiye'nin çok ilerisinde. Bursa basınında görev yapan muhabirler de kaliteli insanlardan oluşuyor" dedi.
Ziyaretin ardından BGC Başkanı Kolaylı Yılmaz'a Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin yayınlarından hediye etti