Balkız: Mahkeme Çelişkiyi Açığa Çıkarsın İstanbul

İkinci 'Ergenekon' davasının müdahillerinden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 'Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız.

İkinci 'Ergenekon' davasının müdahillerinden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 'Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz' dedi.
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin önünde basın açıklaması yapan Balkız, suikast listesinde yer almanın, evinin krokisinin çizilmiş oluşunu ve işe geliş gidiş saatlerinin başkaları tarafından biliniyor olmasının psikolojik olarak hoş bir durum olmadığını ifade etti.
Balkız, kendisine suikast yapılacağını ilk olarak 10 Ocak 2009 tarihinde öğrendiğini belirterek, 'Zekeriya Öz'ü ziyaret ettik. İbrahim Şahin'in evinde çıkan belgeleri gösterdi. Krokileri görünce bu işe inanmış ve müşteki olmuştuk' dedi.
Balkız, 2 yıldır görülen davanın amacının karanlık ilişkileri ve darbe planlarını açığa çıkarmak iddiasında olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
'Mahkeme gerçekleri arıyor. Acaba bizleri orada var gösterip Alevilerin burada taraf olmasını mı istediler? Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz.'
Davaya müdahil olan Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kazım Genç de 'Bu ülkenin gelecek nesillerinin artık darbelerin olmadığı bir Türkiye'de yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Aleviler hiçbir zaman darbeden yana olmadı. Her zaman özgürlüğü savunacağız. Bu ülkede darbeler dönemi kapatılmalıdır' diye konuştu.
Balkız, bir gazetecinin 'Tehdit telefonları aldınız mı?' şeklindeki sorusuna ise herhangi bir tehdit unsuruyla karşılaşmadığı yanıtını verdi.
10.08.2010 13:37:40