Askerlikte Son Yoklama 27 Ağustos'ta

Bu yıl askerlik çağına giren 1991 doğumlularla daha yaşlı doğumlu olanların yanı sıra geçen yıllarda askerliklerini erteletenlerin son yoklamalarının 2 Ağustos'ta başladığı ve 27 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi

Bu yıl askerlik çağına giren 1991 doğumlularla daha yaşlı doğumlu olanların yanı sıra geçen yıllarda askerliklerini erteletenlerin son yoklamalarının 2 Ağustos'ta başladığı ve 27 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.
Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada; çağrı tebligatlarının artık son yoklamaya tabi yükümlülerin adreslerine gönderilmediğini ve TRT aracılığıyla gerekli duyurunun yapıldığı bunun da tebligat yerine geçtiği uyarısında bulunuldu. Son yoklama için askerlik şubesine başvuruda bulunmayanların 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre cezalı duruma düşecekleri uyarısında bulunularak, gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.
LYS sonuçlarına göre bir fakülte veya yüksekokula kayıt hakkı kazanan 1989, 1990,1991 ve daha genç doğumlulardan 'Askerlik Durum Belgesi' istenmediği ifade edilen açıklamada; bu durumda bulunan yükümlülerin eğitim öğretim görmüş oldukları okullarından 'Öğrenci Durum Belgesi' gönderileceği, bu nedenle de askerlik için son yoklama yaptırmalarına da gerek olmadığı vurgulandı.
2 Ağustos günü başlayan son yoklamaların 27 Ağustos günü sona ereceği uyarısı yapılan açıklamada; yükümlülerin son yoklamalarını Akdeniz Askerlik Şubesi'ne yaptırmaları istendi. Başvuruda bulunacak olan yükümlülerin yanında bulundurması gereken evraklar da şu şekilde sıralandı: "Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, diploma veya çıkış belgesi, 4 adet vesikalık fotoğraf, bonservis, sertifika veya kurs belgeli aslı veya fotokopisi, sürücü belgesi ve fotokopisi, hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi
belgelerinin aslı ve fotokopisi."