Kent Konseyi Başkanı Pala: Şampiyon kent, dünya kenti Bursa Türkiye'nin parlayan yıldızı konumunda

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, şampiyon kent, dünya kenti Bursa'nın Türkiye'nin parlayan yıld

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, şampiyon kent, dünya kenti Bursa'nın Türkiye'nin parlayan yıldızı konumunda olduğunu ifade etti. Bursa'nın birçok değeri bir arada bulundurduğuna işaret eden Pala, "Bizler sadece Bursa için değil, Türkiye için çalışmak, üretmek zorundayız." dedi.

Büyükşehir sınırlarını düzenleyen kanun kapsamında ilçe belediyesi olması beklenen Orhangazi'nin sorunları, 'Orhangazi Kaderini Tartışıyor' konulu panelde masaya yatırıldı.

Orhangazi'nin yaşanacak bu gelişmelerden ne tür kazanım ve kayıpları olacağı ve gelişmelere karşı alınacak tedbirlerin tartışıldığı panel Orhangazi Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda yapıldı.

Orhangazi Güç Birliği Platformu tarafından gerçekleştirilen panele Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Orhangazi Ziraat Odası, Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi, Treyler Kooperatifi, Orhangazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Orhangazi Şoförler Odası, Örnek Taksi Kooperatifi, Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneği, Orhangazi Marmarabirlik, Orhangazi Minibüsçüler Kooperatifi, Metal İşletmecileri Tüketim Kooperatifi, 3. Göz Gazetesi, Şehir içi Minibüsçüleri Derneği, Orhangazi Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Yeniköy Belediyesi, Çakırlı Belediyesi, Sölöz Belediyesi, Narlıca Belediyesi, Yenisölöz Belediyesi yetkilileri ile vatandaşlar da katıldı.

Uludağ Üniversitesi Kentleşme ve Çevre Sorunu Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Ertürk'ün oturum başkanlığında yapılan panelde, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa eski Milletvekili Mehmet Küçükaşık ve Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı Özkan Ateşli panelist olarak katıldı, konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI BURSA

Yüzlerce yıllık tarihi, sanayisi, tarımı, doğası ve ticaretiyle Bursa'nın şanslı bir kent olduğunu söyleyen Pala, "Gemlik, Orhangazi, Mudanya, İznik ve Yenişehir'i Bursa'dan ayrı düşünmek mümkün değil. Kentlilik bilinci yüksek düzeyde olan vatandaşlar olarak hep Bursa dedik, Bursalı olduk. Şampiyon kent, dünya kenti Bursa, bugün Türkiye'nin parlayan yıldızı konumunda." dedi.

Bursa'nın birçok değeri bir arada bulundurduğuna işaret eden Pala, "Bursa'da yaşamanın sorumlulukları var. Bizler sadece Bursa için değil, Türkiye için çalışmak, üretmek zorundayız. Tartışılması imkansız bir marka olan Bursa'da yaşamak bir ayrıcalıktır, bir şanstır. Kıymetini bilmemiz lazım." diye konuştu.