10 Pkk'lı Şemdinli'de Toprağa Verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine güvenlik güçleri ile giriştikleri çatışmada ölen 12 PKK'lıdan 10'u Altınsu köyünde toprağa verildi.

Beyyurdu kırsalında 5 Temmuz günü çıkan çatışmada ölen PKK'lılardan Urfa doğumlu 'Artım' kod adlı Serhat Aslan ve Bitlis doğumlu 'Avaşin' kod adlı Meral Bingöl'ün cesetleri, ailelerine teslim edilerek memleketlerine gönderilmişti. Şemdinli Devlet Hastanesi morgunda bekletilen 10 PKK'lının cesedi de Pesan Çayı'nda yıkandıktan sonra Şemdinli ilçesine yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan Altınsu Köyü Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Düzenlenen cenaze törenine; BDP Hakkari
milletvekili Hamit Geylani, BDP Genel Saymanı Salih Yıldız, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Hakkari İl Başkan Vekili Orhan Koparan, İHD Hakkari Temsilcisi İsmail Akbulut, BDP Yüksekova ve Şemdinli ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Cenazeler için bugün Altınsu köyünde taziye çadırı kurulacağı belirtildi.
İlçede gergin bekleyiş akşam saatlerine kadar sürerken, bugün hayat normale döndü.