Netanyahu: ''Türkiye ile ilişkiler için fırsat araştırıyorum'

Netanyahu, Türkiye ile İsrail ilişkileriyle ilgili olarak, "Durdurup durduramayacağımızı ve işlerin bir şekilde nispeten normale dönüp dönemeyeceğini görmek için her fırsatı araştırıyorum" dedi

Netanyahu: ''Türkiye ile ilişkiler için fırsat araştırıyorum'
  Amerikan CNN televizyonunda ü ; nlü ; sunucu Larry King ' in sorularını yanıtlayan Netanyahu , ABD ile istihbarat , gü ; venlik gibi birç ; ok konuda yakın işbirliği halinde olduklarını sö ; yledi . ABD ve İsrail ' in ortak değer ve ortak dü ; şmanları bulunduğunu belirten Netanyahu , iki ü ; lkenin de birbirinden daha iyi dostu olmadığını ifade etti .

Binyamin Netanyahu , Filistin ile doğrudan mü ; zakerelerin ne zaman başlayacağına yö ; nelik bir soru ü ; zerine , Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ' a kendisiyle gö ; rü ; şmesi ve barışı konuşmaları ç ; ağrısında bulundu . ' Bugü ; n , yarın Kudus ' te , Ramallah ' ta , New York ' ta , herhangi bir yerde hemen mü ; zakerelere başlayalım ' diyen Netanyahu , Filistinlilerin , yü ; z yü ; ze gö ; rü ; şmeler iç ; in ö ; n koşullardan vazgeç ; mesinin zamanı olduğunu sö ; yledi .

Larry King ' in , kendisi , Abbas ve Ü ; rdü ; n Kralı Abdullah ile birlikte programına ç ; ıkma teklifine , ' Hemen , benim aç ; ımdan hiç ; bir sorun yok ' yanıtını eren Netanyahu , ABD ' nin Orta Doğu Ö ; zel Temsilcisi George Mitchell ' in , Abbas ve kendisi arasındaki mesajları iletmek iç ; in ' dü ; nyanın yarısını katedip bö ; lgeye gelmesine gerek olmadığını ' belirterek , ' Bunu şaşırtıcı ve gereksiz buluyorum . Buna ihtiyaç ; yok . Biz kendimiz oturup konuşmalıyız ' diye konuştu .

Konuşulması gereken ç ; ok ciddi konular bulunduğunu , Abbas ile bunları konuşmaya hazır olduğunu dile getiren Netanyahu , bu bakımdan gö ; rü ; şme ç ; ağrısına Abbas ' ın olumlu cevap vermesini umduğunu kaydetti . Netanyahu , ABD Başkanı Barack Obama ' nın bu sü ; reç ; te kendilerine yardım edebileceğini , ancak sorunu iki tarafın oturup konuşması ve ç ; ö ; zmesi gerektiğini ifade etti .

CNN