Manavgat, SBS'de Türkiye birinciliği çıkarmanın coşkusunu yaşıyor

Manavgatlılar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda Türkiye birincisi çıkarmanın sevincini yaşıyor. Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, Özel Manavgat İlköğret

Manavgatlılar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda Türkiye birincisi çıkarmanın sevincini yaşıyor. Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, Özel Manavgat İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Mustafa Kurucu'nun elde ettiği bu başarının tüm ilçeyi mutlu ettiğini söyledi. 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mustafa Kurucu'nun 6 ve 7'nci SBS'nde de Türkiye birinciliği elde etmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Türkoğlu, Manavgat halkına böyle güzel bir sevinç yaşattıklarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaymakam Türkoğlu, "SBS birincisinin Manavgat'tan çıkmasından ötürü çok sevinçliyiz. Öğrencimiz Mustafa Kurucu 2 yıldır SBS'de Türkiye birincisi oluyordu. 2010 SBS'de de 3'ncü kez Türkiye birinciliği elde ederek kırılması zor bir rekora imza attı. Mustafa Kurucu, Türkiye'de 3 yıl üst üste SBS'de birinci olan tek öğrenci. Böyle bir güzelliği yaşadığımız için çok mutluyuz. Öğrencimizin başta anne ve babası olmak üzere yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik eder. Manavgat'ın ismini ülke gündemine taşıdıkları için hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

Özel Manavgat İlköğretim Okulu'nda okulu öğrencisi Mustafa Kurucu'nun 3 yıldır SBS'de Türkiye birinciliği çıkardığını belirten Manavgat Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de 3 yıldır böylesi güzel bir sonucu elde ettikleri için çok sevinçli olduklarını kaydetti.

Özel Manavgat İlköğretim Okulu Müdürü Seyfullah Ekim, böyle bir başarıyı 3 defa yaşamanın sevinci içinde olduklarını söyledi. Öğrencileri Mustafa Kurucu'nun çok zeki ve çalışkan bir öğrenci olduğunu belirten Seyfullah Ekim, en önemli özelliğinin ise günü gününe ders çalışma, konuyu derste öğrenme ve araştırıcı olması olduğunu kaydetti. Ekim, öğrencilerinin Türkiye'de 3 defa üst üste SBS'de birinci olan tek öğrenci olduğunu belirtti.

Okullarında dünya standratlarında eğitim ve öğretim verdiklerini belirten Ekim, öğrencilerinin ileride dünyaca ünlü bir bilim adamı olacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Özel Manavgat İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Alp, öğrencileri Mustafa Kurucu'nun çok çalışkan ve zeki olmasının yanında öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına karşı saygılı bir öğrenci olduğunu belirtti. Mehmet Alp, öğrencilerin daha önce girdiği bir çok matematik olimpiyatında derece elde ettiğini belirtti.