Gemlik'te meslek kursunu tamamlayan 91 kursiyere diploma

Gemlik Belediyesi, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Gemlik Esnaf Odası ile Gemlik İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Aktif İş

Gemlik Belediyesi, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Gemlik Esnaf Odası ile Gemlik İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Aktif İşgücü Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Sosyal Yaşam Merkezi'nde yapılan törene Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, MEKSA Genel Sekreteri Prof. Dr. Sencer İmer, MEKSA Ankara Proje Başkanı M. Yusuf Akbuğa, İşkur İl Müdürü Kasım Tilki, İşkur Gemlik Şube Müdürü Fethi Demirkıran, Gemlik Esnaf Odası Başkanı İbrahim Talan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı. 12 Nisan-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Aşçılık, Yönetici Sekreterliği, Servis Elemanlığı (Garson), Bilgisayar Bakım Onarım ve Modelist kurslarını başarıyla tamamlayan 100 kişiden 91'i sertifikalarını aldı.

'Kaliteli Yaşam İçin Kaliteli Eğitim' parolasıyla Gemlik Belediyesi öncülüğünde Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki MEKSA kurslarını bitiren kursiyerlerin sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Mehmet Güler, birinci kursun ardından ikincisini başlattıklarını dile getirdi.

Kendilerinden, sanayi tipi iş makinesi kullanabilen eleman talebinde bulunulduğuna da dikkat çeken Başkan Güler, "Artık hangi iş gücü isteniyorsa o kursu açıyoruz. Kaynak kursu bir başlangıç, sizlerin bu kurslara katılmanız bize destek veriyor, belediye olarak bize destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

İş-Kur İl Müdürü Kazım Tilki de 100 kursiyerden 91'inin mezun olduğunu, iş aramanın ise meslek sahibi olmaktan geçtiğini söyledi. Kuruluşlarla birlikte nitelikli eleman yetiştirmek istediklerinin altını çizen Kazım Tilki, bu konuda her kuruluşun taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

MEKSA Genel Sekreteri Prof. Dr. Sencer İmer de MEKSA'nın 1985 yılında kamu yararına kurulan bir vakıf olarak işçi sendikaları, kurum ve kuruluşlarla birlikte Alman kalitesine uygun eleman yetiştirmek için projeler ürettiklerini söyledi. İmer, şimdiye kadar 100 binin üzerinde kaliteli eleman yetiştirdiklerini bildirdi. 3 aylık kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından MEKSA'nın Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki açılışı yapıldı.