Tekvando'da Dünya Üçüncüsü Milli Sporcu Beyşehir'e Döndü

İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 11. Dünya Üniversiteler Şampiyonası'nda tekvando'da Türkiye'ye bronz madalya kazandıran milli sporcu Yunus Sarı memleketi Konya'nın Beyşehir ilçesine döndü.

Tekvando'da Dünya Üçüncüsü Milli Sporcu Beyşehir'e Döndü
  Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ' nde önümüzdeki dönem ikinci sınıfta öğrenim görecek olan Yunus Sarı , dünya şampiyonasında Türkiye ' ye üçüncülük derecesi kazandıran üniversite öğrencisi oldu . İspanya ' da 74 kiloda mücadele ettiğini ve yarı finalde son saniyelere kadar önde götürdüğü karşılaşmada Rus rakibine son anlarda kaybettiği puanlarla mağlup olduğunu vurgulayan Sarı , rakibini geçseydi altın madalyaya çok yakın isim olabileceğini belirtti . Sarı , " Rakibim finalde , çok rahat müsabakayı alıp birinci gelen isim oldu . Eğer ben yarı finali geçmiş olsaydım , finalde bana rakip olacak Koreli ' yi çok rahat yenip altın madalyaya ulaşabileceğimi düşünüyorum . Aslında altın madalya beklediğim bir şampiyona idi . Ama kısmet değilmiş , dünya üçüncüsü oldum " dedi .
Mazisi başarılarla dolu milli sporcu , bugüne kadar 10 kez giydiği Türk Milli Takımı forması altında birçok başarıya imza attı . 2005 yılında yapılan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası ' nda Avrupa ikincisi olan Sarı , 2007 yılında ise Gençler Avrupa Şampiyonası ' nda Avrupa ikinciliğini elde etti . Belçika ve Hollanda ' da düzenlenen uluslar arası turnuvalarla Karadeniz Oyunları ' nda birincilik kürsüsünden inmeyen Sarı , Selçuk Üniversitesi öğrencisi olarak 4 kez daha Dünya Üniversiteler Şampiyonası ' na katılma hakkı olduğunu , bu şampiyonalarda birincilik kürsüsüne çıkmayı istediğini kaydetti .
Milli sporcuyu yetiştiren Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise , Yunus Sarı ' nın dünya üçüncülüğü derecesi ile Beyşehir ' e dönmesinin hem ülke , hem de Beyşehir adına sevindirici bir haber olduğunu söyledi . Genç sporcusunu kutlayan Çakır , " Kendisi için muhteşem bir karşılama töreni yapacaktık . Ancak , dün geldi , bugün tekrar milli takım kampına çağrıldığı için ilçemizden ayrılacak . Ama kamp dönüşünde mutlaka kendisi için özel bir program düzenleyeceğiz . Bunun hazırlıklarını yapıyoruz " diye konuştu .
Yunus Sarı ' nın önümüzdeki günlerde Çin ' de yapılacak Dünya Takımlar Şampiyonası ' nda da milli forma giyeceği , bu yüzden milli takım kampına çağrıldığı öğrenildi .