Şehit er Erkan Akdeniz'in cenazesi memleketi Iğdır'a getirildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı'nın emniyet unsurlarına yönelik dün gece teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı'nın emniyet unsurlarına yönelik dün gece teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Erkan Akdeniz'in cenazesi memleketi Iğdır'a getirildi.

Hakkari Asker Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından, ambulansla önce Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na sonra da helikopterle Van'a getirilen Şehit Erkan Akdeniz'in cenazesi buradan da askeri helikopterle Kars'a üzerinden Iğdır'a getirilerek Devlet Hastanesi morgunu konuldu.

Şehit Akdeniz'in yakınları hastane girişinde ambulansı durdurarak cenazeyi görmek istemesi üzerine yetkililerle kısa bir tartışma yaşandı. Cenaze ambulanstan indirilirken şehit askerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze ambulansta indirilirken şehit askerin amcasının oğlu Abdullah Akdeniz, terörün bir an önce bitirilmesini istedi. Aynı evden iki şehidin verildiğini belirten Abdullah Akdeniz, "Daha nereye kadar gidecek bu. Bir evden iki şehit. Abisi 1997 yılında Şırnak'ta şehit oldu. 13 yıl geçti bu seferde Hakkari'de Erkan şehit oldu. Görev yeri Adapazarı'ydı. Geçici görevle Hakkari'ye gönderildi. 8 aylık askerken şehit oldu." dedi.

Ailesinin şehidi son kez görmek isteği uygun görülmemesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Askeri yetkililer ve akrabaları şehit Erkan Akdeniz'in ruhuna Fatiha okuyarak yarın ki törene katılmak için hastaneden ayrıldı.

Şehit annesi Gögeç Akdeniz'in Kürtçe ağıt yakarak morgdan ayrılırken ayakta durmakta zorlandığı görüldü.