Hatay Valisi Lekesiz: Geçen yıllara oranla işyeri açanların sayısı arttı

Vali M. Celalettin Lekesiz, Hatay'ın potansiyeli olan bir şehir olduğunu belirterek, diğer illere göre geçtiğimiz yıllara oranla iş yeri açanların say

  Vali M . Celalettin Lekesiz , Hatay ' ın potansiyeli olan bir şehir olduğunu belirterek , diğer illere göre geçtiğimiz yıllara oranla iş yeri açanların sayısının arttığını söyledi .

Vali Lekesiz , İskenderun ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi . Kaymakam Cemil Aksak ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Vali Lekesiz , Hatay ' ın ekonomik olarak büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek , İskenderun ' u bu potansiyel içinde çok önemli gördüğünü kaydetti .

Vali Lekesiz , daha sonra Sanayi Sitesi Aşevi ' nde maddi durumu yerinde olmayan işçi çocuklarla birlikte karavanadan yemek yedi . Aşevi Başkanı Remzi Çaylı , işçi çocuklara öğle yemeği verildiğini belirterek , hayırsever iş adamları ve vatandaşların da Aşevine katkıları olduğunu söyledi .

Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret eden Vali Lekesiz , basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti . Hatay ' ın sosyal , ekonomik ve kültürel yönden inanılmaz zenginlikleri bünyesinde barındıran bir il olduğuna dikkat çeken Lekesiz , " İlimizin zenginliklerini saymakla bitmez . Bu bakımdan Hatay ' da gündem hızlı bir şekilde akıp gidiyor . Hatta zaman zaman 24 saatin bile bize yetmediğini söyleyebiliriz . İskenderun Limanı ' nın bile aktif hale gelmesi , bölgemizdeki ekonomik gelişmelere ivme kazandıracaktır . İnşallah özelleştirme süreci sonuçlandıktan sonra limandan bölgemiz maksimum şekilde faydalanacaktır . Hatay ' ın ve İskenderun ' un geleceği parlak . Bazı projelerin hayata geçirilmesi zaman alıyor . İlimizin en büyük avantajı , girişimci ve yatırımcı sayısının bir hayli fazla olmasıdır . " diye konuştu .