Algev'in 11 Bin Lirası Belediyeye Aktarılmış

İzmir'in Aliağa ilçesinde eğitim kurumları kurmak, eğitim amaçlı hizmetler vermek üzere 1995 yılında dönemin Belediye Başkanı Hakkı Ülkü tarafından kurulan ALGEV'in Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Taşköprü, düzenlediği basın toplantısı ile vakfın parasının usulsüz bir şekilde belediye hesabına aktarıldığını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bul

İzmir'in Aliağa ilçesinde eğitim kurumları kurmak, eğitim amaçlı hizmetler vermek üzere 1995 yılında dönemin Belediye Başkanı Hakkı Ülkü tarafından kurulan ALGEV'in Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Taşköprü, düzenlediği basın toplantısı ile vakfın parasının usulsüz bir şekilde belediye hesabına aktarıldığını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Basın toplantısına ALGEV Mütevelli Heyeti Başkanı Hakkı Ülkü ile Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Armağan Günboy da katıldı.

Vakıf Başkanı Bekir Taşköprü, vakfın Ziraat Bankası Aliağa Şubesi'ndeki 11 bin 636 TL'lik hesabının 28 Aralık 2007 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın talimatıyla boşaltıldığını iddia etti. Vakfın Aliağa Belediyesi ile hiçbir maddi ve manevi ilişkisi olmadığını ileri süren Taşköprü, "Ama ne hikmetse, hiçbir ilgisi ve sorumluluğu olmadığı halde dönemin Belediye Başkanı Tansu Kaya, 2007 yılı 28 Aralık tarihinde Ziraat Bankası Aliağa Şubesi'ne bir yazı yazarak, 8062565-5001 No'lu hesabımızda
bulunan 11 bin 636 TL'yi belediye hesabına aktarmış. Banka görevlisi, Tansu Kaya'nın yetkili olup olmadığına bakmaksızın bu talimatı yerine getirmiş. Bu da hayret edilecek bir bankacılık uygulaması. Tansu Kaya'nın talimatıyla belediye hesabına geçen söz konusu paranın akıbetini de bilmiyoruz" dedi.
Vakfın vadeli ve pek de hareketli olmayan bu hesabının boşaltıldığı, rutin işlemler sırasında anlaşıldığını belirten Taşköprü, "Vakıf niteliği taşıyan kurumlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü'ne karşı sorumludur. Ayrıca her yıl bağımsız bir denetim kurumu tarafından denetlenir. Vakfımızda (ALGEV) son zamanlarda hiçbir işlem gerçekleşmediği ve hesap hareketlerinde bir oynama olmadığı için muhasebe de biz de bankadaki bu hesabın boşaltıldığını ancak bir yıl sonra vakfın denetimi sırasında,
denetçinin bankadan hesap ekstresi istemesiyle fark edebildik" diye konuştu.
Taşköprü, bankanın arşivinden çıkarttırdıkları talimat yazısı ve hesap ekstresi ile birlikte Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da söyledi.
ALGEV Mütevelli Heyeti Başkanı Hakkı Ülkü ise, "Bu ve benzeri olaylar, belediyede ve belediye şirketinde, Aliağaspor'da bana gelen ihbarlara göre öylesine çok ki şimdiki belediye yönetiminin bunlar hakkında herhalde yapacakları vardır diye düşünüyorum. 'Halka verilen söz gereğince hesap sorulacak mı' diye de merakla takip ediyorum" şeklinde konuştu.
Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya ise paranın belediye hesabına geçmesi için gereken talimatı verdiğini belirterek, "Bu konuda suç duyurusunda bulunulmuş. Adalet neyse gereken kararı verecek" demekle yetindi.