Ağabeyle aynı kader

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı'na ait üst bölgeye, önceki gece saat 24.00 sıralarında terör örgütü PKK üyelerince 3 ayrı koldan uzun namlulu silah...



Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı'na ait üst bölgeye, önceki gece saat 24.00 sıralarında terör örgütü PKK üyelerince 3 ayrı koldan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 3 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından başlatılan operasyonlarda 12 terörist etkisiz hale getirildi.  2 arkadaşıyla şehit düşen Iğdırlı 21 yaşındaki Erkan Akdeniz'in ölüm haberi ailesine yaylada verildi. Ailenin büyük oğlu Mehmet Akdeniz'in de 13 yıl önce 1997'de  Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde operasyonda mayın patlaması sonucu şehit olduğu belirtildi. Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya,  bir ailenin ocağına ikinci kez ateş düştüğünü söyledi. Bu arada, şehit olan Erkan Akdeniz'in, Kars'ın Kağızman İlçesi'ndeki Çemçe Yaylası'nda bulunan annesi Gögeç ve babası Ahmet Akdeniz Ailesi'ne acı haberin verilmesi için bölgeye ekip gönderildi. Jandarma Onbaşı 8 aylık asker Erkan Akdeniz'in cenazesi Halfeli'de toprağa verilecek.
TEZKEREYE 25 GÜN
Beyyurdu şehitlerinden Jandarma Er Mahmut Yalçındağ'ın Gaziantep'teki baba ocağı da yasta. 22 yaşındaki şehit Yalçındağ'ın evine sağlık görevlileriyle gelen askeri yetkililer, anne Fethiye ile baba Cemal Yalçındağ'a acı haberi verdi. Anne Fethiye Yalçındağ, oğluyla şehit olmadan bir gün önce görüştüğünü belirterek, 'Oğlum bana iyi olduğunu ve benim de kendime iyi bakmamı istedi. Çünkü oğlum, ayaklarımdan rahatsız olduğumu biliyor ve bu nedenle sağlığıma dikkat etmemi istedi, 'kendine iyi bak anne' dedi. Oğlumun, tezkere almasına 25 günü kalmıştı' diyerek, ağıtlar yaktı.
BİR ACI HABER DE KARS'A
Hakkari'deki saldırıda şehit olan piyade er Volkan Yulalı'nın acı haberi de ailesine ulaştı. Baba Sait Yulalı, şehit haberini dün sabah askeri yetkililerden aldı.
Güney YILMAZ
Akşam