Sondaj Yangını 'Doğal Gaz' Dedikodusuna Neden Oldu

Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir köyde sondaj kuyusu çalışması sırasında bir işçinin yaktığı sigaranın etkisi ile kuyudan boyu 15 metreyi bulan alevler çıktı

Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir köyde sondaj kuyusu çalışması sırasında bir işçinin yaktığı sigaranın etkisi ile kuyudan boyu 15 metreyi bulan alevler çıktı. Sondajda çalışan işçiler üzerlerine sıçrayan alevden çeşmeye girerek yanmaktan kurtulurken kuyudaki alevler söndürüldükten sonra toprak ile kapatıldı.
Edinilen bilgiye göre, Demirtaş beldesine bağlı Çamlıca köyünün Kozlar Yaylası'nda, köyün içme suyuna katkı sağlamak için açılan kuyuda sondaj çalışmasından sonuç alınamayınca kuyudaki sondaj boruları sökülmeye başlandı. Bu sırada bir işçinin yaktığı sigaranın etkisi ile kuyudan boyu 15 metreyi bulan alevler çıkmaya başladı. Gece 02.00 sıralarından meydana gelen olayda 220 metre derinlikte olan sondaj kuyusundaki borular ve sigara yakan işçinin elbiseleri yandı. Elbiseleri yanan işçi üzerindeki alevleri
kuyunun yanındaki çeşmeye girerek söndürüldü. Alanya Orman İşletme Müdürlüğünden arozözler kuyudaki alevleri sabah saatlerinde köpük sıkarak söndürürken daha sonra kuyunun içi toprak ile dolduruldu.
Köy muhtarı Necati Ağaoğlu'nun çıkan alevleri görünce köyde doğal gaz yada petrol yatağı bulunduğu ihtimalinde durduklarını belirterek gerekli incelemenin yapılması ve önümüzdeki süreçte köy halkının tedirgin olmasına bir olay yaşanıp yaşanmayacağının belirlenmesi için teknik ekip talebinde bulunacaklarını belirti.
Bölgedeki bir gaz sızmasından kaynaklandığını düşündüklerini alnaya Kaymakamı Hulusi Doğan, "Yangın köylüler arasında yörede doğal gaz olabileceği ihtimali nedeniyle heyecana sebep olmuş. Ancak 6 saat gibi kısa sürede söndü. Konunun incelenmesi içine Maden Tetkik Arama'ya (MTA) bilgi vereceğiz" dedi.