İran Uçaklarına Yakıt Ambargosu Yok Berlin/dubai

ÇAKLARINA YAKIT AMBARGOSU YOK

BERLİN/DUBAİ (A.

  ÇAKLARINA YAKIT AMBARGOSU YOK

BERLİN/DUBAİ ( A . A ) - 06 . 07 . 2010 - İran Havayolu Şirketleri Birliğinin dün , İran uçaklarına Almanya , İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE ) havaalanlarında ikmal yapılmadığı iddiası üzerine , Iran Air ' in Almanya bürosu sorumlusu ve BAE ' deki yetkililerden yalanlama geldi .
Iran Air ' in Frankfurt ' taki Müdürü Muhammed Recebi , AFP ' ye telefonla yaptığı açıklamada , Almanya havaalanlarında İran uçaklarına ikmal yapılmadığı açıklamasını yalanladı ve ' Bu doğru değil . Hiçbir zorluk yaşamadık . Dün uçuşlarımız oldu , bugün de yarın da uçacağız ' dedi .
Konuyla ilgili görüşü sorulan Almanya Ulaştırma Bakanlığı ise bu bilgiyi ne doğruladı ne de yalanladı .
BAE ' deki havaalanları yetkilileri de Dubai Uluslararası Havaalanı ' nda İran uçaklarına ikmal yapıldığını belirtti ve söz konusu haberi yalanladı .
Adının açıklanmasını istemeyen bir havaalanı yetkilisi de ' İran uçakları Dubai ' ye iniş kalkışlarını sürdürüyor ve bu uçaklara ikmal yapılıyor ' ifadesini kullandı .
İran Havayolu Şirketleri Birliği Sekreteri Mehdi Aliyari dün , İran ' a yönelik tek taraflı yaptırımlarla Amerikan yaptırımlarının kabul edilmesini takiben İngiltere , Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri havaalanlarında İran uçaklarına ikmal yapılmadığını bildirmiş , ' Avrupa ' ya birçok seferi bulunan İran ( ulusal ) havayolu şirketi Iran Air ile ( özel ) Mahan şirketi sorunlarla karşılaştı ' demişti .
06 . 07 . 2010 09 : 02 : 43