Emekli İmam Öğretmeninin 35yıl Sonra Buldu Samsun

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan emekli imam Mahmut Acar, 35 yıl aradan sonra kendisini okutan öğretmenini bularak, çiçek verdi.

  Samsun ' un Bafra ilçesinde yaşayan emekli imam Mahmut Acar , 35 yıl aradan sonra kendisini okutan öğretmenini bularak , çiçek verdi .
Emekli İmam Mahmut Acar ( 52 ) , Ordu İmam Hatip Lisesi ' nde Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerine giren , daha sonra emekli olup İzmit ' te yaşamaya başlayan öğretmeni Ayşe Kuru ' nun ( 65 ) , Bafra ' nın Yakıntaş köyünde yaşayan anne ve babasını ziyarete geldiği bilgisini aldı .
Bunun üzerine köye giden Acar , 35 yıldır göremediği öğretmeni Ayşe Kuru ' ya çiçek verip hasret giderdi .
Yaşamı boyunca hiç unutmadığı ancak bir türlü kendisine ulaşma imkanı bulamadığı öğretmeninin ailesine yaptığı araştırma sonrasında ulaşan ve onlar aracılığıyla da öğretmenini bulan Acar , şunları söyledi :
' Bizi büyük emeklerle yetiştiren öğretmenim hiç alkımdan çıkmadı . Uzun yıllar sonra ailesinin burada yaşadığını öğrendim ve onların aracılığıyla kendisini buldum . Öğretmenimin ailesini ziyarete geldiğini öğrendiğimde de kendisini çiçeğimle ziyaretine geldim . Kendisi bu ülke için çok insan yetiştirmiştir . Bizde de büyük emeği vardır . Kendisine minnettarım . '
Bu buluşmanın kendisini de inanılmaz derecede heyecanlandırdığını belirten Ayşe Kuru ise 1994 yılında emekli olduktan sonra İzmit ' e yerleştiğini ve Bafra ' da yaşayan ailesini ziyareti sırasında öğrencisi ile karşılaştıklarını ifade etti .
Uzun yıllar geçmesine rağmen öğrencisinin kendisini aramasının bir öğretmen için büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Kuru , bu durumdan onur duyduğunu kaydetti .
06 . 07 . 2010 16 : 05 : 41