Aktütün şehidinin ismi parkta yaşayacak

Antalya Kepez İlçe Belediye Meclisi, Hakkâri Şemdinli'de Aktütün Karakolu'nda 22 Ocak 2008'de çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Ali Karabacak'ın

Antalya Kepez İlçe Belediye Meclisi, Hakkâri Şemdinli'de Aktütün Karakolu'nda 22 Ocak 2008'de çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Ali Karabacak'ın isminin bir parka verilmesini oy birliği kabul etti. Şehidin ismi, Teomanpaşa Mahallesi'nde bulunan parka verilecek.

Kepez Belediyesi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısında, 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu olan Kepez Belediyespor'un oyuncularını, teknik heyetini ve yöneticilerini kutladı.

Kepez Belediyespor Kulübü'nün, bu sezon Antalya'yı gururlandıracak başarılara imza attığını belirten Tütüncü, "TFF 3. Ligi'ne çıkılmasının ardından, 19 yaş altı takımız Türkiye şampiyonu oldu. 16 yaş altı futbol takımımız da Türkiye Şampiyonası final grubunda mücadele edecek. Boksta bir Türkiye şampiyonluğu kazandık. Konya'da düzenlenen yarışmada bisiklette takım halinde 2. olduk. Bisiklet milli takımına 2 sporcumuz davet edildi. Basketbolda Antalya 2.'si, hentbolda yıldız kızlarda Türkiye 1.'si olduk. Voleybol kız takımımız, bölgesel ligi namağlûp şampiyon tamamladı." bilgilerini verdi.

CHP Meclis Üyesi Ekrem Ersoy ve MHP Grup Sözcüsü Dr. Reşat Oktay da Kepez Belediyespor'un şampiyonluğu ile gurur duyduklarını ifade etti.

Meclis toplantısında, ayrıca, Varsak Küçük Sanayi Sitesi'nin 2B şerhinden dolayı yapılamayan imar uygulaması probleminin çözülmesi amacıyla hazırlanan imar planı tadilatı teklifi de karara bağlandı. Antalya Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilen 5 bin ölçekli nazım imar planına uygun şekilde Kepez Belediyesi, söz konusu yerin bin ölçekli uygulama planını hazırladı. 2B şerhi olan alanın plandan çıkarılarak, hazırlanan uygulama imar planı da oybirliği meclisten geçti.

Diğer yandan, önerge ile gündeme alınan 49. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Kepez Belediyesi adına güreşen pehlivanların ödüllendirilmesi teklifi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.