13. Uluslararası Kuşdili Kültür Ve Sanat Festivali Yapıldı

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk beldesi Kuşköy köyünde bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen "Uluslararası Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali" yapıldı.

13. Uluslararası Kuşdili Kültür Ve Sanat Festivali Yapıldı
Kuşköy İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan festivale Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Giresun Kültür Müdürü Emin Yılmaz, Giresun AK Parti İl Başkanı Mehmet Geldi, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Tirebolu AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dost, Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel, Karabörk Belde Belediye Başkanı Ömer Karaman Köprübaşı, Belde Belediye Başkanı Abdullah Topçu davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Festivalde konuşan Dernek Başkanı Şeref Köçek, yörede haberleşmede kullanılan ve tek rakibinin cep telefonu olduğunu belirtti. Yörenin dağlık ve dikey oluşu nedeniyle insanların birbirleriyle haberleşmek amacıyla ıslık dilini kullandıklarını belirtti. Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez ise dil bir milletin kültürel değerlerinin başında geldiğini ifade ederek "Bu konumuyla dil, bir toplumun kültürü içinde şekillenen tüm birikimleri temsil edecek işlev yüklenmektedir. Günlük alışkanlıklar, öfkeler, sevinçler ve değer yargıları dil yoluyla ifade edilmekte ve tanımlanmaktadır. Bu işlevi nedeniyle dil ve kültür arasında kaçınılmaz bir bağ bulunmaktadır. Bu sebeple de dil ile kültür sürekli etkileşim içindedir. Bu dilin yaygınlaştırılması ve daha çok tanıtılması için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz" dedi.
Konuşmaların ardından düzenlenen kuşdili ile 'ıslıkla' konuşma yarışmasına katılan 12 yarışmacıdan birinci olan Erol Civelek-Eset Civelek çifti bir çeyrek altın, ikinci olan Yakup Civelek-Şaban Kör çifti bir çeyrek altın üçüncü olan Ürkiye Kodalak-Esma Kodalak çifti de birer çeyrek altın kazandılar. Festival yöre sanatçılarının verdiği konserle devam etti.