'Kültürel Kırım Ve Alternatif Kültür Politikaları' Paneli

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında "Kültürel kırım ve alternatif kültür politikaları" konulu bir panel düzenlendi.

'Kültürel Kırım Ve Alternatif Kültür Politikaları' Paneli
  Mehmet Zahir Sarıtaş ' ın moderatörlüğünü yaptığı panele Diyarbakır Kürt Enstitüsü Başkanı Fırade Dengizi , yazar Mehmet Çakmak ile Gülçiçek Günel Tekin konuşmacı olarak katıldı . Van Ticaret ve Sanayi Odası ( VATSO ) toplantı salonunda yapılan panelde ilk olarak konuşan yazar Mehmet Çakmak , insanın tartışabilmesi için öncelikle tespitlerin araştırılması gerektiğini söyledi . Kürtlerin kültür kırım politikalarını daha yeni yeni anlamaya başladıklarını ve buna karşı durmaya başladıklarını aktaran Çakmak , " Kültür ve toplum birbirinden ayrı bakılamaz . Kültür politikalarını incelemek için öncelikle toplumun iyi incelenmesi gerekiyor . Bir insanın kültürü olamaz , bir toplumun kültürü vardır . Biz kültürden söz ederken aslında toplumu inceliyoruz . Nerede olursa olsun kültürel soykırım politikaları uygulanırken insanlar bunun farkına bile varamıyor " dedi .
Diyarbakır Kürt Enstitüsü Başkanı Fırade Dengizi ve araştırmacı-yazar Gülçiçek Günel Tekin ' in de birer konuşma yaptığı panele Van Belediye Başkanı Bekir Kaya , Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile çok sayıda kişi katıldı . Panel soru cevap bölümüyle sona erdi .