Terör, biz çekilirsek bitecekse, çekiliriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen referandum mitinginden muhalefete yüklendi. Erdoğa...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen referandum mitinginden muhalefete yüklendi. Erdoğan, Hatay ve İnegöl'de yaşanan gerginliklerin sinsi bir planın devreye sokulması olduğunu ve muhalefet partilerinin bunu bir fırsat olarak değerlendirdiğini belirterek "Dünyanın hiçbir yerinde bu mücadeleler iktidar mücadelesi olmadı. Bizde bu iş çirkin gidiyor. Yine de söylüyorum; Bu ülkede terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa biz çekiliriz" diye konuştu.

Sizin öfkelenmenizi istiyorlar
Erdoğan referandum mitinginde yaptığı konuşmasında Hatay  ve İnegöl'de yaşanan olaylara değinerek bu olaylar ile sinsi bir planın devreye sokulmaya çalışıldığını öne sürdü. Referandum öncesi terör örgütünün eylemlerini arttırdığına dikkat çeken Erdoğan şöyle konştu:
 "Taşeron örgüt güvenlik güçlerine saldırırken muhalefet bunu bir fırsat gibi değerlendiriyor. Onlar da eş zamanlı hükümete saldırmaya başlıyor. Ama terör mücadelesi sadece iktidarın meselesi değildir. Bunu hep beraber yapacağız. Dünyanın hiçbir yerinde bu mücadeleler iktidar mücadelesi olmadı. Bizde bu iş çirkin gidiyor. Ak Parti yıkılsın da ne olursa olsun diyorlar. Bunu daha önce de söyledim yine söyleyeceğim. Bu ülkede terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa biz çekiliriz."
Erdoğan, şu ana kadar teröre 7 bin kurban verildiğini belirttikten sonra, "terör örgütü sizin öfkelenmenizi istiyor. Sokağa dökülüp kardeşlerinize kem gözle bakmanızı istiyor. Siyasilerin tahriklerine kapılıp kardeşliğinizi zedeleyecek hareketlere mahal vermeyin" diye konuştu. Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile iktidar için anlaşma yaptığı yönündeki iddialara da yanıt veren Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuyuya bir taş attığını, gelip kendilerinin çıkarmasını beklediğini söyledi. Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Onlar kaymak takımında
"Ben buradan onlara nasıl geldiğini söyleyeyim. Ak Partiyi millet iktidara getirdi millet. Onlar statükocularla işbirliği yaparken çetelere avukatlık yaparken darbecilere çanak tutarken mafya ile el ele dolaşırken Ak Parti gücünü milletten aldı. Onlar bildirileri alkışlarken statüko mitingleri yaparken vesayetçi anlayışlarda medet umarken Ak Parti dik durdu, milletin yanında durdu. Ak Parti sadece ve sadece milletle işbirliği yapar. Bunlar millete her zaman tepeden baktı bugün de bakıyorlar. Her zaman seçkinci davrandılar bugün de davranıyorlar. Arayın bakın onları kaymak takımında görünsünüz, milletin arasında değil. Bunlar aziz millete bidon kafalı dediler göbeğini kaşıyan adam dediler. Bunların çiftçinin oyuyla profesörün oyu aynı olamaz dediler. "   

 



 

Erdoğan'ın gezileri için 'yedek kuvvet' 
Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, 12 Eylül'deki halkoylaması öncesinde yurt genelinde gezilere çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korunmasında görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerinin artırılmasını talep etti.
Yurt genelinde gezilere başlayan Erdoğan'a yönelik miting meydanlarında gerçekleşecek olası olaylara karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, Erdoğan'ın gezilerinde gittiği illerde alınan güvenlik önlemlerinin artırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden destek istedi. Başbakanlık Koruma Müdürü Mehmet Yüksel'in imzasıyla Erdoğan'ın programının yanı sıra "gidilecek illerdeki Çevik Kuvvet ekiplerinin sayısının artırılması talebi" Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletildi.    
TOLGA ŞARDAN Ankara

Milliyet