Star TV'ye kesilen ceza idam fermanıdır

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, STAR TV'ye kesilen cezasın idam fermanı olduğunu söyledi.

Star TV'ye kesilen ceza idam fermanıdır
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “MHP'liler Dörtyol'a gitmesin” açıklamasına sert tepki göstererek, “Biz her zaman oradayız be... Sen neredesin, Devlet nerede? Oradaki teröristler gelip askerlerimizi, polislerimizi kurşunlarken sen neredeydin? Amanos'a, dağlara teröristler hakim olurken sen neredeydin?” dedi.

Oktay Vural, Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne gelerek MHP'li Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti. Oktay'ın ziyaretine MHP Aydın milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner de katıldı. Konuşmasında Bülent Arınç'a seslenen Oktay Vural, “MHP'lilere karşı, bu milletin değerlerine sahip çıkan insanlara karşı hasmane tavırlarından vazgeç. Bu kin ve nefreti kusmaktan vazgeç. Milleti geriyorsun. Yüzünde nur yok. Habire tahrik ediyorsun, insanları birbirine kırdırıyorsun, utanmadan sıkılmadan genel başkanınla birlikte riya gözyaşları döküyorsun” dedi.

AK Parti'nin ve Başbakan Erdoğan'ın etnik kimlikleri tahrik ettiklerini, bu durumun özellikle dış kaynaklı provokasyonlara müsait bir zemin oluşturduğunu öne süren Vural, “Bunun sonucunda hem İnegöl'de, hem de Dörtyol'da milletimizin hiç istemeyeceği gerilimler yaşanmaktadır. Şimdi dönüp aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'yi ateşe attılar. Şimdi bu ateşin üzerinden ahkam kesiyorlar” dedi.

BAŞBAKAN RİCAT BORUSU ÇALIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “terör bitecekse biz çekiliriz” sözüne de değinen Vural, “Elini tutan mı var? Kalkmış 1984'ten bu yana terör var diyor. 2002'de sıfırlanmış bir terör örgütü vardı. Bugün terör örgütü, Türkiye'ye yol haritası sunabiliyor. Terör örgütünün istek ve arzuları AKP tarafından siyasallaştırılmak isteniyor. Bugün terör AKP politikaları çerçevesinde cesaretlendirilmiş, lojistik üsleri güçlendirilmiştir, uluslararası destekleri arttırılmıştır. Bugün terörle mücadele edenler sorgulanıp tutuklanırken, teröristler istedikleri eylemi, istedikleri yerde yapar hale gelmişlerdir. Dolayısı ile Başbakan'ın ifadeleri, acz içerisinde olan bir Başbakan profilidir. Millet sana terörle mücadele et diye görev verdi. Git terörist ile pazarlık yap diye görev vermedi. Körle yattın, şaşı kalktın, terörü azdırdın. Bunun hesabını elbette soracağız. Başbakan ‘terör bitecekse biz çekiliriz” diyorsa, bu onun iflas ettiğini gösterir. İflas ilanıdır, acizliğin ilanıdır. Türkiye Cumhuriyet'inde ilk defa bir Başbakan, teröre karşı yenildiğini ifade etmiştir. Başbakan ricat borusu çalmaktadır” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “MHP'liler Dörtyol'a gitmesinler’ açıklamalarına sert yanıt veren Vural, “Biz her zaman oradayız be... Sen neredesin, Devlet nerede? Oradaki teröristler gelip askerlerimizi, polislerimizi kurşunlarken sen neredeydin? Amanos'a, dağlara teröristler hakim olurken sen neredeydin? Bülent Arınç ve onun gibiler, MHP'ye, milliyetçilere, muhafazakar insanlara, vatanseverlere düşmanlıklarını ve kinlerini kusuyorlar. Fitne ve fesat oluşturuyorlar. Dolayısı ile MHP olarak bizler Türkiye'nin her yerinde istediğimiz zaman oluruz” dedi.

“TÜRKİYE BİR YOL AYRIMINA GELMİŞTİR”


1 Ağustos 2010 Pazar günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aydın'da vatandaşlarla kucaklaşacağını söyleyen Vural, “Aydın'da despot ve darbeci zihniyete karşı bu miting demokrasi adına çok önemlidir. Özellikle demokrasinin beşiği olan Ege'de bizim özgürlüklerimizi ve hürriyetimizi ele geçirmek isteyen bu rejime karşı, Türk Milleti'nin direncini Devlet Bahçeli ifade edecek. Bugün Türkiye bir yol ayrımına gelmiştir. Bugün Türk Milleti'nin iradesine konulmak istenen ipotek, yargı vasıtasıyla daha ileriye götürülmek istenmektedir” dedi.

“STAR TV'YE KESİLEN CEZA, İDAM FERMANIDIR”

Vural, RTÜK tarafından STAR TV'ye kesilen 250 bin liralık cezanın aslında medyayı susturmak isteyen despot bir yönetimin anlayışı olduğunu söyleyerek, “Buradan RTÜK'ü, TRT'yi, Başbakan'ı ve Bülent Arınç'ı uyarıyorum. Parsel-parsel medyayı paylaştınız. Şimdi de cezalarla insanları susturmaya ve onların sesini kesmeye çalışıyorsunuz. Biz yandaş medya aramıyoruz. Bizim istediğimiz sadece gerçekleri yansıtan medyadır. STAR TV'ye kesilen ceza, para cezası olmaktan çok, susturulması için idam fermanı gibi cezadır. Bu cezalar medyanın özgürlüğünü kullanmasını engellemektedir. Bir hukuka aykırılık varsa, makul olması gerekmektedir” dedi