Osmancık'ta Bıçaklı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

Çorum'un Osmancık ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

Osmancık'ta Bıçaklı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
Edinilen bilgiye göre, Çorum'un Osmancık ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce birbirlerini seven Serap D. (21) ve Oğuzhan T. (22), arkadaşları Yusuf B.'nin (24) yardımı ile kaçarak evlendiler. Kızının kaçarak evlenmesini hazmedemeyen baba Şerif D. (53) ve oğlu Bekir D. (18) ile damatları Oğuzhan T., kızı Serap T. ve arabasıyla kaçmalarına yardımcı olan Yusuf B. arasında husumet çıktı. İki aile daha sonra akrabaların araya girmesi üzerine barıştı ve barışmanın hemen sonrasında da Şerif Demirci eşinin tedavisi
için paraya ihtiyacı olduğunu belirterek kızından düğünden takılan altınlarını ödünç aldı ancak bir daha geri vermedi. Yaklaşık 2 ay önce ikamet ettiği İstanbul'da Osmancık'a tekrar dönüş yapan Şerif D. ve ailesi kızının evine yakın bir yerden ev tuttu. Yusuf B. yaklaşık 1 hafta önce Şerif D. ve oğlu Bekir D. hakkında tehdit aldığı ve kendisine sürekli hakaret edildiği yönünde suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. Bu gelişme üzerine Cumhuriyet Savcılığı konu ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Dün gece yarısı B.D. (18) ve Ş.D. (53), önceden aralarında husumet olduğu öğrenilen Yusuf B. (24) ve S.E. (24) ile Gemici Mahallesi'ndeki Sahil parkta karşılaştılar. İki grup arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada Bekir D. (18) üzerinde bulunan kelebek denilen bıçak ile Yusuf B. (24) ve S.E.'yi çeşitli yerlerinden yaraladı.
Sahil parkta kavga ihbarını alan polis ekipleri kısa sürede bölgeye gelerek, olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Şerif D. ve oğlu Bekir D.'yi yakalayarak gözaltına alırken, zanlıların yol kenarına attıkları suç aletini olan kelebek bıçağı ele geçirdiler.
Vücutlarına aldıkları bıçak darbeleri ile yaralanan Yusuf B. ve Selami E. arkadaşlarının yardımıyla kısa sürede hastaneye kaldırılarak ilk müdahaleleri yapıldı. Durumu ciddiyetini koruyan Yusuf B. ilk müdahalesinin ardından, Selami E. ile birlikte Çorum Devlet Hastanesine sevk edildiler. Yaralıları Çorum'a götürmek üzere yola çıkan ambulans Yusuf Bakır'ın durumunun ağırlaşması sonucu Osmancık Devlet hastanesine geri dönerek ameliyata alınırken hayatını kaybetti.
Bıçağın Yusuf B.'nin kalbine kadar saplandığı ve iç kanamadan hayatını kaybettiği öğrenilirken, olaydan haberdar olan Yusuf B.'nin ailesi, yakınları ve arkadaşları hastane önünde fenalaştılar.
Hayatını kaybeden Yusuf B., savcının otopsisinin ardından ileri bir otopsi yapılması için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis tarafından gözaltına alınan zanlılardan Bekir D'nin tutuklanarak cezaevine konulduğu, babası Şerif D.'nin ise tutuksuz yarğılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.