Meclis'te tezkere sayısı 672

Şahin, bu yasama yılında toplam 233 yasama dokunulmazlığı tezkeresi geldiğini, böylece 23. dönemde gelen ...


Şahin, bu yasama yılında toplam 233 yasama dokunulmazlığı tezkeresi geldiğini, böylece 23. dönemde gelen tezkere sayısının 672'ye yükseldiğini belirtti. Böylece, Ak Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana TBMM Genel Kurulu'na sevkini ertelediği dokunulmazlıklarla ilgili dosya sayısı rekor düzeye ulaştı.
CHP'nin TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesine ilişkin yasa teklifini bugün vereceğinin anımsatılması üzerine Şahin, "Henüz Meclis Başkanlığı'na verilmiş bir teklif bulunmamaktadır. Meclis'in olağanüstü toplantıya çağırılması şeklinde bir başvuru olursa, bu teklifler ancak o zaman işleme alınabilir. Meclis Başkanlığı olarak gelişmelere göre hareket ederiz" diye konuştu.
Şahin, Anayasa Mahkemesi'nin referandum paketiyle ilgili kararının ardından, "Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri daraltılabilir" yönünde açıklama yaptığının anımsatılması üzerine şu görüşü dile getirdi:
"TBMM Başkanı olarak bunu söylemem de benim görevimdir. Değişiklik, anayasa değişikliği şeklinde de olabilir. Yani 148. maddeye bu konuda farklı bir yaklaşım getirilebilir."

Milliyet