Malik Bin Ejder Türbesi'nin mevcut kubbesi 223 yıl sonra tekrar inşa edildi

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından restore edilen Malik Bin Ejder Türbesi'nin Ramazan ayında ziyarete açılacağı bildirildi. Çalışmalarda, türbenin me

  Kahramanmaraş Belediyesi tarafından restore edilen Malik Bin Ejder Türbesi ' nin Ramazan ayında ziyarete açılacağı bildirildi . Çalışmalarda , türbenin mevcut kubbesinin de 223 yıl sonra tekrar inşa edildiği kaydedildi .

Kahramanmaraş ' ın Osmaniye yolu girişinde yer alan Aksu Köprüsü yakınında , Kumaşır Gölü ' ne bakan tepenin üzerinde bulunan Malik Bin Ejder Türbesi yeniden inşa edildi . Ramazan ayında ziyarete açılacak türbenin çevre düzenlemesinde de sona gelindi . Türbenin çevresine yaya geçiş yolları , mesire alanları , otopark ve giriş kontrol üniteleri yapıldı . Bay , bayan mescit alanlarının da bulunduğu mekanda sandukanın bulunduğu türbe kısmı , son cemaat mahalli gibi bölümler de yer alıyor . Mescit kısımlarında bir adet 9 metre , iki adet de 6 metre çapında kubbenin olduğu türbenin , son cemaat mahallinde ise 3 adet 2 metre çapında kubbe yer alıyor .

Sahabe olduğu rivayet edilen Malik Bin Ejder ' in Halit Bin Velid komutasındaki İslam Ordusu ile geldiği ve burada vefat ettiği belirtiliyor .