Bakan Yıldırım: Körfez geçiş projesi bugünlerde imzalanacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Körfez köprüsünün de içerisinde yer aldığı 65 milyar dolarlık yatı...

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Körfez köprüsünün de içerisinde yer aldığı 65 milyar dolarlık yatırım yapılacak projenin sözleşme görüşmesinde son noktaya gelindiğini belirterek , projenin bugünlerde imzalanacağını , imzanın ardından Yüksek Planlama Kurulu ' na ( YPK ) gönderileceğini açıkladı .

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Çeşme yat limanı açılış töreninde yaptığı konuşmada Egeray ' ın güney kısmını Ağustos ' ta açılacağını ifade ederek , tamamının açılışının ise 29 Ekim ' de gerçekleşeceğini söyledi . Ulaştırma Bakanlığı gerçekleşen projeler hakkında da bilgi veren Yıldırım , 1 Ocak 2004 de başlatılan ÖTV ' siz yakıt uygulamasıyla bugüne kadar denizcilere 1 milyar 640 milyon TL tutarında destek verildiğini kaydetti .
IC Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ise yat limanının 7 ayda tamamlanarak hizmete açıldığını dile getirerek , limanın 400 tekne bağlama kapasitesine sahip olduğunu söyledi . Ayrıca karada da 100 tekneye hizmet verebilecek uluslararası standartların da bulunduğunu belirten Çeçen , 950 kişiye iş yaratıldığını vurguladı . Yatırım maliyetinin 25 milyon dolar olduğunu kaydeden Çeçen , 23 , 5 yıllık işletme süresinde 40 milyon TL ' lik kiranın devlete geri ödeneceğini dile getirdi .
Açılış sonrasında gazetecilerin sorulanı yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım , Körfez köprüsünün de içerisinde yer aldığı 65 milyar dolarlık yatırım yapılacak projenin sözleşme görüşmelerinde son noktaya gelindiğini söyledi . Bu sözleşmenin bugünlerde imzalanacağını ifada eden Yıldırım , imzaya müteakip projenin YPK ' ya gönderileceğini , YPK ' nın da hazırlıklarını tamamladığını dile getirdi . Yıldırım bu yıl bitmeden şantiyeleri kurup çalışmalara başlayacaklarını ifade etti .
Bir gazetecinin İzmir Limanı ' nın ikiye bölünmesiyle ilgili soru üzerine Yıldırım , İzmir Limanı ' nın normal liman ve konteynır olmak üzere ikiye ayrılacağını belirterek bunun maliyetinin de 400 milyon TL olacağını sözlerine ekledi . ( ANKA )

Zaman