Bakan Eroğlu: Zafer Bölgesel Havaalanı'ndan kargo taşımacılığına da izin verilecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Zafer Bölgesel Havaalanı'ndan kargo taşımacılığına da izin verileceğini b

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Zafer Bölgesel Havaalanı'ndan kargo taşımacılığına da izin verileceğini bildirdi. Bakan Eroğlu, böylece ihracat açısından kolaylık sağlanmış olacağını söyledi.

Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, Çobanlar İlçesi Belediye Başkanı Salih Alaka'yı ziyaretinde gazetecilere açıklamada bulundu. 28 Temmuz'da gerçekleştirilen Zafer Bölgesel Havaalanı'nın ihalesini Antalya'daki havaalanını işleten IC İçtaş Firması'nın aldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, bu firmanın Türkiye'de gerçekten çok başarılı bir firma olduğunu kaydetti. Kütahya'dan Afyonkarahisar'a gelirken, havaalanının yapılacağı yerden Afyonkarahisar'a 17 dakikada geldiğini dile getiren Eroğlu, havaalanının Kütahya'ya da yaklaşık 25 dakika mesafede olduğunu bildirdi. Bölgesel olacak havaalanının Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet vereceğini belirten Eroğlu, buradan en çok Afyonkarahisar'ın istifade edeceğini söyledi.

Havaalanının bölgesel olmasının şu faydası olduğunu anlatan Eroğlu, "Sadece bir ile hizmet eden havaalanları sürekli çalışmıyor. Uluslararası olmuyor. Ama bizim havaalanı uluslararası olacak. İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havaalanı olacak. Hatta kargo taşımacılığına da müsaade edeceğiz. Böylece ihracat açısından kolaylık olacak. Yurt dışından gelen gurbetçilerimiz için büyük avantaj sağlayacak." dedi. Afyonkarahisar'ı sadece termal ve sağlık turizm merkezi değil aynı zamanda gıda üretiminin ve bütün dünyaya gıda ihracatı bir merkez haline getirmek mecburiyetinde olduklarını dile getiren Eroğlu, "Tabi bunun için eksik olan bir havaalanımız vardı. Onun da ihalesi yapıldı. İnşallah en kısa sürede açılır." diye konuştu.

Bu sene Afyonkahisar'da patates üretiminin çok yapıldığını da değinen Bakan Eroğlu, patatesin ihracat edilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Şuhut ilçesinde bulunan yeğenlerinin de patatesi fazla ektiklerini dile getiren Eroğlu, "Dün akam yeğenlerimle onun muhasebesini yaptık. Bu konuşu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile görüştüm. Ona, 'Bu sene patates fazla. Dolayısıyla bu konuda ihracat imkanlarını aramazsak, bunu yurt içinde tüketmek mümkün değil." dedim. Bu konuda Çağlayan'dan Çağlayan'da konu ile ilgilendi. Önümdeki Perşembe günü Ticaret Odası, Ziraat Odası başkanları ve patates ihraç eden ürecilerle bir toplantı yapacak. İnşallah buna bir çözüm bulacağız." dedi.

Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren projesi konusunda da Devlet Demir Yolları (DDY) Genel Müdürü ile görüştüğünü belirten Bakan Eroğlu, bu projenin hızlı bir şekilde yapılması için Genel Müdüre talimat verdiğini bildirdi. Bu konunun takipçisi olacağını belirten Eroğlu, hızlı trende Afyonkarahisar'dan geçince Afyonkarahisar'ın İstanbul, Ankara ve İzmir'e daha yakın bir şehir olacağını bildirdi.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamadan sonra Çobanlar ilçesinde esnaf ziyarete gerçekleştirdi. Eroğlu, esnaflarla sohbet etti, referandumda 'Evet' oyu kullanmalarını istedi. Eroğlu, daha sonra Çay ve Sultandağı ilçesinde ziyaretler yaptı.