Adalet Platformu'ndan Cumhurbaşkanı ve Başkakan YAŞ çağrısı: Terfi kararlarına şerh düşün

Adalet Platformu üyesi bir grup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Yüksek Askeri Şura (YAŞ) çağrısı yaptı. Grup, isimleri

Adalet Platformu üyesi bir grup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Yüksek Askeri Şura (YAŞ) çağrısı yaptı. Grup, isimleri darbecilik sucuna bulaşmış olan personelin terfi listelerinde yer almaları halinde YAŞ kararlarına şerh düşmelerini ve kararı imzalamamalarını istedi.

Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan Adalet Platformu üyesi yaklaşık 20 kişi, yaptıkları basın açıklamasında YAŞ toplantısının darbecilikle ve cuntacılarla hesaplaşma açısından dönüm noktası olduğunu savundu. Grup adına bir açıklama yapan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Cumhurbaşkanı ve Başbakana çağrıda bulunarak adları Ergenekon, Kafes, Balyoz, 27 Nisan, Millete İhanet ve Kaos planlarına karışmış olan askeri personelin 1 ve 4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan YAŞ toplantılarında terfilerini imzalamamalarını istedi. Darbeye teşebbüs edenlerin açığa alınması gerektiğini ifade eden Çevik, darbecilerin görevde kalmasına göz yummanın 3 maymunu oynamaktan başka bir şey olmadığını savundu. Çevik daha sonra 'Cunta Azledilsin, Terfiler Durdurulsun' yazılı pankartı yere attı. TSK'nın kararlarının geçerliliğini yitirdiğini savunan grup, yere attığı pankartın üzerine tuz döktü.