Köy Okulu Onarımı Baraj Müteahhidine Havale

Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş ilçesindeki Deliçay İlköğretim Okulu'nun ek 2 dersliğinin onarımını Morgedik Barajı inşaatını yapan firma yetkilisine yaptırtacak.

Köy Okulu Onarımı Baraj Müteahhidine Havale
  Beraberinde kurum amirleriyle birlikte Deliçay Köyü ' nü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu , 1 ve 3 . sınıfların eğitim gördüğü 2 derslikli okulda incelemelerde bulundu . Karaloğlu ; Morgedik Barajı inşaatını yapan firma yetkilisi Necdet Gülsoy , yıllar önce yapılan , ancak iç ve dış cephesindeki tahribattan dolayı eğitim görülemeyecek durumda olan okulun onarılmasını istedi . Okulun onarımını üstlenen Gülsoy , Vali Karaloğlu ' na 20 Eylül ' e yetiştirmek için de söz verdi . Gülsoy ' a şimdiden yapacağı onarımdan dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu , yapılacak onarım ve tadilatlarla ilgili olarak " Sınıfların tavanındaki elektrik tesisatını söktükten sonra tavan boşluğu bırakmadan doğrudan alçıpan , onun üzerine de kartonpiyer yapalım . Yerdeki ahşap söküldükten sonra zemini de karo yapalım . Dış cephe ve çatıyı da yeniledikten sonra 2 dersliğin boya işlerini yapalım ve 20 Eylül ' de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretimine de hazır hale getirelim " dedi .
KAN DAVASI İÇİN ÖZEL GÖREV
Deliçay İlköğretim Okulu ' nda da incelemelerde bulunan Karaloğlu , daha sonra köy meydanına kurulan çadırda vatandaşların sorunlarını dinledi . Karaloğlu , daha önce meydana gelen kavgada 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının barışla noktalanması için köy imamına ve kanaat önderlerine özel bir görev vererek : " Bu kan davasını biran önce barışla noktalamak için taraflarla tekrar bir araya gelelim " dedi .