Edkik Ağrı Dağı'na Zirve Tırmanışı Yapacak

Türkiye'de adından söz ettiren Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü EDKİK, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen davetler üzerine yoğun bir sezon geçiriyor.

Edkik Ağrı Dağı'na Zirve Tırmanışı Yapacak
EDKİK üyeleri Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu diplomatlara rehberlik yapmak üzere Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapacaklar.15. Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılık Festivalini başarılı bir şekilde tamamlayan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü EDKİK sporcuları, gelen davet üzerine EDKİK Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal başkanlığında, 30 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu diplomatlara rehberlik yapmak üzere Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapacaklar. Aynı ekip 3 -4 Ağustos 2010 tarihleri arasında Ağrıdan Van'a geçerek Nemrut Dağı zirve tırmanışı ve ardından Çatak, Akdamar gezisi yapıldıktan sonra faaliyet sona erecek. Söz konusu faaliyete beşi yabancı uyruklu olmak üzere 17 kişilik bir gurup katılacak. Rize de yapılacak olan festivale de davet edilen EDKİK yamaç paraşütü takımı ise Türk Hava Kurumu Eğitmeni Meriç Yeter başkanlığında 29 Temmuz 2010 Perşembe günü Rize'ye hareket edecekler.
Faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Ünal "Artık EDKİK ülkemizde yaptığı önemli faaliyetlerle gerek il içinde gerek il dışında takdir edilmektedir. Bundan böyle her zaman olduğu gibi faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz."dedi.