Başbakan Erdoğan: Muhalefet terör olaylarını fırsat olarak görüyor (4)

Referandum öncesi Bingöl'den başlattığı mitinglerine Balıkesir'de devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuvayi Milliye Meydanı'nı dolduran yaklaşı

  Referandum öncesi Bingöl ' den başlattığı mitinglerine Balıkesir ' de devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Kuvayi Milliye Meydanı ' nı dolduran yaklaşık 20 bin vatandaşa hitap etti . Erdoğan , konuşmasında CHP ' ye sert eleştirilerde bulundu .

Ankara ' dan helikopterle Balıkesir ' e gelen ve tarihi Zağnospaşa Camii ' nde cuma namazını kılan Başbakan Erdoğan , ardından Balıkesir Valiliği ' ni ziyaretinde öğle yemeğini yedi . Başbakan Erdoğan , cuma namazını kıldığı camiden valiliğe kadar olan yol boyunca parti otobüsünden halkı selamladı . Çocuklara oyuncak , büyüklere ise anayasa değişikliğini anlatan kitaplar dağıttı .

Miting konuşmasında İnegöl ve Dörtyol ' da yaşanan olayları değerlendiren ve bunların provokasyon olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan , " İnegöl ' de küçük bir kıvılcım gerginliğe neden oldu . Dörtyol ' da polislerin şehit olması gerginliğe neden oldu . Bunlar bir provokasyondur . Sinsice tertipleniyor . Taşeron örgüt Reşadiye ' de , İnegöl ' de Dörtyol ' da Samsun ' da devreye girdi . Taşeron örgüt güvenlik güçlerine saldırırken muhalefet bunu bir fırsat olarak değerlendirip hükümete saldırıyor . Teröre verdiğimiz şehit sayısı 7 bin . Terör , bizim iktidardan çekilmemizle bitecekse biz çekiliriz . Yolsuzlukların olduğu bir iktidar olsak bu kadar borcu ödeyemezdik . Referandumda ' Hayır ' dedirtmek isteyenleri millete havale ediyorum . Polisimi şehit eden anlayış ne kadar tehlikeliyse polislerimize saldıran anlayış da o kadar kötüdür . " dedi .

Terör olayları sonrası sokağa dökülenlerin terör örgütünün tuzağına düşeceği uyarısında bulunan Başbakan Erdoğan , Kürt vatandaşlara ait işyerlerinin de saldırıya uğramasının yanlış olduğunu ifade etti . Başbakan Erdoğan , şöyle devam etti : " Biz , biriz beraberiz . Siyasetçilere düşen toplumu gerecek açıklamalar yapmak değil , tansiyonu düşürecek birlik ve beraberlik mesajları vermektir . Biz , kardeşiz akrabayız . Onun için sabır diyorum . Kardeşine kem gözle bakan terör örgütünün hain emellerine alet olur . Bu tuzağa düşmeyin . Bu tahriklere aldanmayın . Bu oyuna gelmeyin . 12 Eylül bir milat . Kimlerin bunun karşısında durduğuna bakarsanız bunu daha iyi anlarsınız . Şerde hayır olmaz . Hayır diyenler ortadadır . CHP , MHP , BDP , YARSAV , PKK ' Hayır ' diyor . Bunların yanında bir kısım medyada ' Hayır ' diyor . "

' ' ÜSTÜNLERİN HUKUKUNDAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE GEÇİYORUZ ' '

Kadın hakları konusunda mesajlar veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , kadın ve erkeğin fiziken birbirine eşit olmadığını söyledi . Yeni anayasa ile haklar itibariyle kadın ve erkeğin eşit olacağının altını çizen Başbakan Erdoğan , " Bunun adı fırsat eşitliğidir . Eşit işe eşit ücreti getirerek anayasal olarak kadın erkek eşitliği yer aldı . Aile kurumunu da güçlendirme için çalıştık Aile mahkemelerini kurduk . Kadına şiddete tolerans göstermedik . Şiddete maruz kalan kadınların korunması için sığınma evleri açtık Bu işi ise belediyeye devrettik . Anayasa mahkemesi insan hakları mahkemesine dönüşecek . " diye konuştu .

12 Eylül ' de düzenlenecek referandumda ' Evet ' oyu istediğini belirten Başbakan Tayyip Erdoğan , CHP ve MHP ' ye oy verenlere de seslendi . Özellikle MHP ' lilere seslendiğini söyleyen Erdoğan , " Anayasa Mahkemesi ' ne bireysel başvuru hakkına evet mi? Bundan sonra benim hiçbir vatandaşım nerde bu devlet demeyecek kamu düzeni denetçiliğiyle çözüm olacak . Burada dinleyenler gidecekler anlatacaklar . Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz . 12 Eylül ' ün dokunulmazlığını kaldırıyoruz . Buradan CHP ve MHP ' ye oy vermiş vatandaşlarımıza sesleniyorum vicdanınızın sesini dinlemenizi istiyorum . Sizlerin de evet demesini bekliyor bunu istiyorum . Özellikle MHP ' lilere seslenmek istiyorum , sizin vereceğiniz oyun kime ne getireceğini bilerek oylamanızı yapın . Her evet demokrasiye davettir , adalete davettir , hukuka davettir . Biz üzerimize düşeni yaptık sıra sizde . " şeklinde konuştu .

Miting sonrasında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ' nün ek hizmet binasını hizmete açan Başbakan Erdoğan daha sonra helikopterle İstanbul ' a hareket etti . Başbakan ' a Balıkesir gezisinde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay , eski bakanlardan Kürşat Tüzmen , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün , Ayşe Akbaş , Ali Osman Sali ve Cemal Öztaylan eşlik etti .