Ayasofyalılar'dan Başkan Gümrükçüoğlu'na Teşekkür Ziyareti

Ayasofyalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ayasofyalılar Derneği Başkanı Mustafa Bal, Başkan Gümrükçüoğlu'na Ayasofya Müzesi etrafının kentsel dönüşümü ile ilgili seçimlerden önce verdiği sözü yerine getirdiği için teşekkür ederek, "Ayasofya Müzesi'nin etrafında yaptığınız çalışmaları mahalle halkı olarak görüyor ve tebrik ediyoruz. İnşallah Ayasofya Müzesi bu çalışmaların ardından etrafı ile bütünleşerek daha güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.
Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise "Bizim çocukluğumuzdan beri en köklü mahallelerimizden biri olan Ayasofya Mahallesi'nde Trabzon'un en büyük projelerinden birisini yapmaktayız. Ayasofya Müzesi Kentsel Dönüşüm projesi muhtemelen 60 milyonluk bir bedelle ortaya çıkacak ve yerli yabancı tüm misafirlerimizin hayranlıkla ve beğeni ile ziyaret edeceği bir mekan haline getirilmiş olacaktır" dedi.
Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'ni önemli bir aşamaya getirdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu "Birkaç tane binamız ile birlikte kıymet taktiri sonrasında da yasal olan hukuka dayanan mahkemeye dayanan kıymet taktiri sonrasında da biz bütün bölgenin binadan arındırılmasını temin etmiş olacağız. Bununla kalmayacağız. Orada çok büyük bir kuşağın hem zemin geçidinin oluşturulması için karayoluyla önemli bir projemizi ve yatırımımızı gerçekleştirme aşamasında projelendirdik. Aynı zamanda Ziya Habiboğlu Alt Geçidi'nden çıkıp oranın büyük bir bulvar haline çok rahat ulaşım sağlanacağı soluk alacağı bir bulvar haline getirilmesi için 5 binamızın istimlakından birini tamamladık. Bir tanesiyle yine mahkemenin takdir hakkını beklemekteyiz. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde o bölge hakikaten yaşam kalitesi olarak kültürel ve tarihi özellikleri ile Trabzon'un çok öne çıkan bir mahallesi olacak" diye konuştu.