Sivas Katliamı Kurbanları Milas'ta Unutulmadılar

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Milas Şubesi öncülüğünde, Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan olayın 17. yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD ) Milas Şubesi öncülüğünde , Sivas Madımak Oteli ' nde yaşanan olayın 17 . yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı .
Atatürk Anıtı önünde yapılan etkinlikte açıklama yapan PSAKD Milas Şube Başkanı Süleyman Güler " Toplumların yazılı tarihi ; sömürüye , zulme ve katliamlara karşı mücadelenin tarihidir . Tarihi yaratanlar da , inandığı değerler için , yaşamlarını feda edenlerdir . Bugün , demokrasi , insan hakları ve özgürlükler adına sahip olduğumuz tüm değerler , bedeller ödenerek elde edilmiştir . Onun içindir ki değerlidir , önemlidir ve korunmalıdır .
2 Temmuz 1993 Sivas- Madımak katliamı da , ülkemizde emperyalizme , faşizme ve gericiliğe karşı mücadelede yaşamlarını feda edenlerin tarihidir .
Bundan 17 yıl önce Sivas ' ta gerici , şeriatçı ve faşist bir katliam yapıldı . Büyük bir ihmalin sonucunda Canlar katledildi . İnancın , bilincin ve direncin simgesi olan Pir Sultan Abdal ' ı , yaşadığı yer olan Banaz ' da düzenlenen anma etkinliklerinin 4 ' üncüsünü ilk kez Sivas ' ta yapmak için giden ; aydın , yazar , şair , sanatçı , ozan ve semahçılarımızdan oluşan 33 , ikisi de otel görevlisi olmak üzere 35 Canımızın , Madımak ' la yakılarak katledilişinin üzerinden 17 yıl geçti . Yangında 105 Canımız da yaralı olarak kurtuldu . Bu katliam sadece ülkemiz tarihinde değil , insanlık tarihine de kara bir gün , bir utanç tablosu olarak geçmiştir . Sivas ' ta yakılan canları her 2 Temmuz ' da yeniden anarak ; saldırganları yeniden lanetleyerek Cumhuriyet devrimlerine olan bağlılığımızı dile getiriyoruz ; çünkü Sivas Katliamını yaparak aydınlarımızı katleden zihniyetin hazmedemediği tek şey Cumhuriyet Devrimleri ve bu devrimlerin korkusuz savunucuları olan aydınlarımızdır . ABD emperyalizmi . Büyük Ortadoğu Projesi ile bölgemizde uygulamaya koyduğu politikalarını hayata geçirmeye devam etmektedir . İşgal edilmiş Irak ' ta halklar birbirine kırdırılmakta , İran ve Suriye de olası bir işgalin tehdidi altındadır . Bütün bu gelişmeler ışığında 2 Temmuz ' u anmak daha da önem kazanmaktadır . 17 . yılında özgür , demokratik bir ülke olma ve birlikte yaşama kültürünün coşkusunu yaşatma kararlılığını gelecek kuşaklara taşımak için , Madımak ' ta bedenleri ile ateşte semaha duran Canlarımızın direnci , bilinci ve inancı mücadelemize ışık olacaktır . 1 Mayıs 1977 , Maraş , Çorum , Gazi ve Sivas katliamlarını unutmadık , unutturmayacağız! Unutmak ihanettir " dedi . Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından meydana gelen yangında hayatlarını kaybedenlerinin fotoğraflarının bulunduğu afiş ve karanfiller Atatürk Anıtı ' nın önüne bırakıldı . Etkinliğin ikinci bölümü ise akşam saatlerinde Amfi Tiyatro ' da gerçekleştirildi . Buradaki etkinlik saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı ve PSKAD Milas Şube Başkanı Süleyman Güler tarafından kısa bir konuşma yapılarak katılımcılara hoş geldiniz denildi . Sonrasında çeşitli türküler , şiirler ve semah gösterisiyle Sivas olayında hayatlarını kaybedenler anıldı .